Driehoekige slijpkorrel voor hoog verspanend vermogen

0

Tijdens de TechniShow presenteert Pferd zijn nieuwste innovaties van 2018, namelijk de afbraamschijven 2.0 en de Deltagrain. Laatstgenoemde is een nieuwe slijpkorrel, die dankzij zijn driehoekige vorm altijd in contact staat met het werkstuk.

Pferd is gespecialiseerd in gereedschapoplossingen voor oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen. Een product dat Pferd tijdens de TechniShow zal tonen is de Deltagrain, een nieuwe slijpkorrel. De driehoekige vorm van de Deltagrain zorgt voor een goed contact met het werkstuk bij een minimale werkdruk. Daarnaast beschikt de driehoekige korrel over een hoog verspanend vermogen, minder warmte-inbreng en een langere levensduur. De kristallen binnen de driehoek zorgen voor goed slijpgedrag, omdat er altijd een zeer scherpe korrel in contact staat met het werkstuk. Dit schuurmiddel is leverbaar als fiberschuurschijf, het Pferd Combiclick systeem, Combidisc schuurschrijven, CC Grind-Solid en de CC-Grind-Flex. De dunne doorslijpschijven van Pferd zorgen voor het reduceren van trillingen, geluid en stof.

Traditioneel voor de traditionele afbraamschrijven stelt Pferd een alternatief voor met een hoger verspanend vermogen en een verbeterde ergonomie. Om de gebruiker het grootste verspanend vermogen in de kortste tijd met een minimum aan geluid, trillingen en stof te bieden, heeft Pferd de CC Grind-Solid familie uitgebreid met de varianten Solid, Flex en Strong. Deze varianten zijn allen beschikbaar in tal van uitvoeringen. Pferd heeft de CC Grind-Solid familie uitgebreid met de varianten Solid, Flex en Strong

De Ceramic SG Comfort is bijvoorbeeld een combinatie van een afbraam- en schuurschijf, die gebruiksvriendelijk is en goed verspaant. De Strong lamellenschijf reduceert op zijn beurt het geluid en trillingen met 50% en stof met 70%. Ten slotte presenteert Pferd ook nieuwe etiketten voor haar slijpschijven. Het nieuwe design heeft een duidelijke programmastructuur, zodat het de gebruiker gemakkelijker gemaakt wordt.