Dubbelwerkende aluminium cilinders van Holmatro

Stalen cilinders zijn zwaar en daardoor voor gebruikers niet altijd makkelijk hanteerbaar. Mede daarom heeft Holmatro een goed alternatief: dubbelwerkende cilinders uitgevoerd in aluminium.

Deze zijn ruim 50 procent lichter maar even krachtig als stalen cilinders. Één persoon kan met deze cilinders veel hogere tonnages aan. Dat werkt prettig, ook vanuit arbo-oogpunt bekeken. De nieuwe dubbelwerkende aluminium cilinders van hydrauliekspecialist Holmatro zijn gemaakt van 7075-T6 zwart geanodiseerd aluminium en voorzien van het Duo Power Ring concept. Dit is een unieke combinatie van een superieure afdichting en een zeer sterke composiet lagering. Het XL Saddle beschermt de plunjer van de cilinder optimaal en geleidt de last zo gunstig mogelijk. Nagenoeg alle cilindermodellen zijn voorzien van een handvat.

De nieuwe range van dubbelwerkende aluminium cilinders van Holmatro bestaat uit 24 modellen met verschillende capaciteiten en slaglengten. Daarmee is er voor iedere klus de juiste cilinder.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Nieuwe reeks multifunctionele cilinders van Holmatro

13-06 Op basis van gebruikersinput en de nieuwste technologieën heeft Holmatro een nieuwe range multifunctionele…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen