Edgecam 2014R2 groots gelanceerd op MACH

De nieuwste versie van Edgecam, die deze maand op de MACH-beurs in Birmingham voor het eerst gelanceerd is, toont vele nieuwe mogelijkheden voor gebruikers met een serviceabonnement.

General Manager van Edgecam Raf Lobato zegt: “Er zijn diverse nieuwe mogelijkheden in aantocht in Edgecam 2014 R2, waaronder 2D naar 3D-omzetting voor Part Modeler, integratie met Sandviks Adveon gereedschapsbibliotheek en een dynamische manier om bewerkingsvlakken aan te maken. Daarnaast komen Job Reports beschikbaar op tablets en telefoons. Al deze vernieuwingen zijn standaard voor gebruikers met een serviceabonnement.”

Vernieuwingen
Enkele vernieuwingen in Edgecam 2014 R2 zijn:
2D naar 3D-omzetting voor Part Modeler: Deze functionaliteit maakt het mogelijk bestaande 2D CAD-data snel om te zetten naar een 3D-model voor gebruik in de Workflow-interface, zonder dat het product van de grond af opnieuw gemodelleerd moet worden. Een 2D-tekening kan nu automatisch en snel omgezet worden in een nauwkeurige 3D-tekening door simpelweg de aanzichten aan te geven en de omtrek van het product te selecteren.

Adveon integratie: Edgecam 2014 R2 is het eerste CAD/CAM-product met integratie met de nieuwe Adveon gereedschapsbibliotheek van Sandvik. Adveon is een centrale locatie waar gereedschappen van verschillende leveranciers in beschreven staan, zodat gebruikers altijd zeker weten waar ze correcte data kunnen vinden. Dit scheelt veel tijd die anders gebruikt moest worden om handmatig de gereedschappen in te voeren – er kan snel een eigen gereedschapsset samengesteld worden, compleet met 2D- en 3D-tekeningen en modellen voor nauwkeurige simulatie en visualisatie.

Edgecam Workflow Solids (EWS): Dit is een snel en eenvoudig gereedschap om eenvoudige 3D-modellen op te tekenen met standaard modelleer-functies als Extrude, Revolve en Blend op basis van parametrische tekeningen. Een wizard maakt het maken van gaten, compleet met verzinking en draadinformatie, eenvoudig. De visuele modelopbouw maakt het mogelijk op elk moment een eerdere actie aan te passen en het resultaat door te berekenen.

Dynamisch bewerkingsvlakken aanmaken: Een van de nieuwe functies is het dynamisch aan kunnen maken van bewerkingsvlakken (nulpunten of CPL’s). Door eenvoudigweg de marker te verslepen naar het vlak wat bewerkt moet worden, wordt automatisch een CPL aangemaakt en uitgelijnd. Door het nulpunt te verslepen past de oriëntatie van de assen zich dynamisch aan, waardoor het proces intuïtief verloopt.

Job Reports op tablets en telefoons: De beschikbaarheid van Edgecam’s Job Reports (instelbladen) in standaard internetbrowsers maakt het mogelijk deze op elke lokatie binnen het netwerk te raadplegen – dus ook op een tablet of ander draadloos apparaat in de werkplaats.

Direct inlezen van gereedschapsinformatie uit Mazak-machines: Een nieuwe interface leest het .DAD-bestand in vanuit de Mazatrol-besturing en slaat de gereedschapsdata automatisch op in Edgecam’s gereedschapsbibliotheek. Op deze manier is de gereedschapsinformatie in Edgecam altijd gelijk aan de situatie in de machine, zodat de voorkeur gegeven kan worden aan aanwezige gereedschappen en gecontroleerd kan worden op botsingen aan de hand van de daadwerkelijke gereedschapslengten.

In Nederland is Widenhorn distributeur van Edgecam.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Automatisering

Gebrema realiseert kortere doorlooptijden met VISI CADCAM voor vijfassig frezen

01-03 De gereedschapsmakerij van Gebrema is uitgerust met een geavanceerd machinepark. Hier worden de matrijzen…

Automatisering

OPEN MIND verwerft meerderheidsbelang in MES-fabrikant Hummingbird

02-02 Met de overname van Hummingbird Systems breidt OPEN MIND zijn portfolio van genetwerkte, gedigitaliseerde…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021