Grote haakse slijper op accu

0
1411

230 mm schijfdiameter, 2.400 Watt, geen snoer: Metabo introduceert de eerste grote haakse slijper op accu. “De visie van de snoerloze bouwplaats is werkelijkheid geworden”, zegt CEO van Metabos Horst W. Garbrecht.

‘s Werelds eerste 230 mm haakse accu-slijper bereikt met zijn krachtige LiHD accu-technologie resultaten die voorheen alleen konden worden bereikt met grote machines op netvoeding. De WPB 36 LTX BL 230 is de eerste 36 Volt haakse accu-slijper, die net zo krachtig is als een 2.400 Watt machine op netvoeding. Horst Garbrecht: “Onze LiHD accu-technologie heeft de kracht van accu-machines zo verbeterd dat zelfs zware toepassingen met hoge eisen probleemloos mogelijk zijn met accu-machines. Of het nu gaat om grote haakse slijpers, tafelzagen of andere machines met een energiebehoefte boven de 2.000 Watt – nu kunnen we deze op zo’n manier produceren dat de professionele gebruiker een accu-machine kan gebruiken zonder verlies van prestatie of productiviteit. De WPB 36 LTX BL 230 is de eerste van een hele nieuwe generatie krachti-ge machines en we werken hard om accu-machines te introduceren die zorgen voor nieuwe oplossingen en toepassingen.”

De WPB 36 LTX BL 230 maakt met de grote schijfdiameter en het com-pacte design een doorslijpdiepte van 77 mm mogelijk. Gebruikers werken snel en productief door, zelfs tijdens zware doorslijpwerkzaamheden. Met één accu-lading kunnen: 11 sneden door vangrails, meer dan 75 dak-pannen worden doorgeslepen of meer dan 5 m sneden worden gemaakt in betonplaten.