Eerste lasersnijmachine smaakt naar meer

0

SNIJ Noord heeft geïnvesteerd in een lasersnijmachine, die is geleverd door Bruma Machines. Het in Heerenveen gevestigde maakbedrijf voor precisieonderdelen krijgt er veel werk voor en de machine bevalt zeer goed.

SNIJ Noord is een jong snijbedrijf voor precisieonderdelen, dat elk gewenst snijproduct op maat kan leveren. Met behulp van hun machinepark kunnen ze zowel water- als lasersnijwerk aanbieden. Een compleet pakket. Daarnaast kan SNIJ Noord ook een totaalproduct leveren. SNIJ Noord denkt en doet mee bij de realisatie van een nieuw product. Zij adviseren in de conceptfase, verzorgen de engineering, maken een prototype, en nemen desgewenst de productie voor hun rekening. Dit met behulp van hun netwerk van aanverwante partnerbedrijven.

In 2010 ging SNIJ Noord van start met een Resato watersnijmachine van 6×3 meter. De reden was het kunnen snijden van een verscheidenheid aan materialen. Naast de gangbare metaalsoorten staal, RVS en aluminium kunnen ook materialen als titanium, koper, messing, kunststof, plexiglas, foam, hout en rubber gesneden worden. Ze kunnen hiermee een breed marktsegment bedienen. Hun klanten komen uit de machine- apparatenbouw, automotive branche, lucht- en scheepvaart, landbouwmechanisatie en diverse andere branches. In 2011 is er 800m2 bedrijfsruimte bij gebouwd en een tweede Resato watersnijmachine van 11×3 meter aangeschaft. Beide machines hebben twee snijkoppen, waarvan één met een 2½ D kop voor het afschuinen van kanten. Daarnaast kunnen de machines, vanwege de lengte, grote platen tot 10 meter verwerken. Dit biedt voordelen, aangezien dit het aantal lasnaden kan reduceren.

Lasersnijmachine
SNIJ Noord besloot vorig jaar, in 2013, om te investeren in een 5KW Trumpf lasersnijmachine van 3000x1500mm. Ze kunnen hiermee hun (potentiele) klanten een compleet pakket bieden in diverse materialen. De machine draait nu een half jaar na tevredenheid mede ook door de leverancier Bruma Machines in Spankeren, waar de machine van gekocht is. De doelstelling voor de nabije toekomst is het investeren in een tweede lasersnijmachine.