Enorme kennisbehoefte bij parts2clean-bezoekers

Reinheid wint in steeds meer industriële sectoren aan betekenis. Deze conclusie kan worden getrokken na de 20e parts2clean, die eind september is gehouden in Stuttgart.

De meer dan 150 exposanten uit 14 landen mochten ruim 3.000 bezoekers begroeten. De meesten kwamen met actuele opgaven en projecten en een grote behoefte aan kennis.

De meer dan 150 exposanten uit 14 landen mochten ruim 3.000 bezoekers begroeten. De meesten kwamen met actuele opgaven en projecten en een grote behoefte aan kennis.

Hoogste reinheidseisen

Het highlight-thema ‘High Purity’ was dit jaar voor het eerst toegevoegd aan de kernthema’s van de toonaangevende internationale vakbeurs voor industriële componenten- en oppervlaktereiniging. “Daardoor hebben we bij deze parts2clean sterker de nadruk gelegd op oplossingen voor opgaven met de hoogste reinheidseisen”, meldt Christoph Nowak van organisator Deutsche Messe. “Zo zijn we erin geslaagd om meer bezoekers uit deze sectoren naar parts2clean te lokken.”

Dit bevestigt Günther Schmauz van acp systems: “Met onze High Purity-sneeuwstraalreinigingsoplossingen waren we vroeger meer een niche op parts2clean. Dit keer konden we een groot aantal beursgasten uit de EUV-lithografiesector verwelkomen, waaronder systeempartners en leveranciers, daarnaast ook vertegenwoordigers van de sector elektromobiliteit. Bij laatstgenoemde gaat het om fabrikanten van batterijen, componenten voor stroomafleiding en energiemanagement en elektromotoren. Voor ons is parts2clean daarom heel goed verlopen.”

Superbeurs

Dat zegt ook Jan Gerbrands, CEO bij het Nederlandse bedrijf Brookhuis Applied Data Intelligence, dat producten maakt voor het optimaliseren van de werking van cleanrooms:  “Het was voor ons een superbeurs, omdat we veel nieuwe contacten hebben kunnen genereren.”

“Parts2clean was voor ons dit jaar beduidend succesvoller dan in 2022. Dit is zeker te danken aan het thema High Purity, dat centraal staat in het programma van Ecoclean. Daardoor konden nieuwe bezoekers worden aangetrokken”, meldt Rainer Straub van Ecoclean.

De grote vraag naar informatie zorgde voor recordaantallen op het deskundigenforum.

De grote vraag naar informatie zorgde voor recordaantallen op het deskundigenforum.

Investeringsintenties

In totaal presenteerden meer dan 150 exposanten op ruim 4.500 vierkante meter nieuwe, verder ontwikkelde en beproefde producten en services voor industriële componenten- en oppervlaktereiniging. Het feit dat de meesten van hen gedetailleerde gesprekken konden voeren over specifieke projecten was te danken aan het met 99% buitengewoon hoge percentage gespecialiseerde bezoekers. Ongeveer 88 procent is betrokken bij operationele investeringsbeslissingen en ongeveer 78 procent bezocht de beurs met investeringsintenties. En deze werden op parts2clean ook direct omgezet, zoals Wolfgang Prem, directeur van Maschinenbau Silberhorn, meldt: “Het hoogtepunt van onze deelname aan de beurs was dat we één van onze nieuwe MWS-reinigingssystemen direct op onze stand konden verkopen aan een bedrijf uit Israël. Het was een eerste contact dat hier op de beurs werd gelegd.”

Deskundigenforum

De grote vraag naar informatie zorgde voor recordaantallen op het deskundigenforum. “Dit  tweetalige forum op parts2clean is altijd al een bezoekersmagneet geweest. Maar dit jaar bevestigde het met een recordaantal bezoekers zijn status als één van de meest gevraagde kennisbronnen over industriële componenten- en oppervlaktereiniging ter wereld”, zegt Christoph Nowak. De enorme populariteit toont aan dat er een immense behoefte bestaat aan informatie, zowel voor klassieke reinigingstaken als voor High Purity-toepassingen, die als gevolg van veranderde en nieuwe vereisten zal blijven toenemen.”

2e FiT2clean Award uitgereikt

De FiT2clean Award, de met 10.000 euro gedoteerde innovatieprijs, werd gewonnen door Intelligent Fluids voor de ontwikkeling van duurzame fasefluïda op waterbasis, die klassieke oplosmiddelen kunnen vervangen in tal van reinigingstoepassingen. Het was de tweede keer dat de Duitse organisatie voor industriële componentenreiniging (FiT) prijzen uitreikte voor uitstekende prestaties en oplossingen op het gebied van de componentenreiniging.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

parts2clean 2023 herdefinieert industriële onderdelenreiniging

01-05 Parts2clean weerspiegelt de eisen voor industriële onderdelen- en oppervlaktereiniging en biedt een uniek portfolio…

Oppervlaktetechniek

Parts2clean pakt uitdagingen onderdelenreiniging aan

12-09 Hoe deze uitdagingen het hoofd kunnen worden geboden, zal centraal staan op parts2clean –…

Oppervlaktetechniek

Ecoclean: componentenreiniging voor de strengste eisen

07-09 Bij de reiniging van productieapparatuur voor de halfgeleiderindustrie zoals componenten voor de DUV- en…

Oppervlaktetechniek

Onderdelenreiniging 4.0

18-01 Deze praktisch bruikbare installatie, die is ontwikkeld door Fraunhofer IVV (Institut für Verfahrenstechnik und…

Oppervlaktetechniek

Parts2clean behelst alle aspecten van het reinigen van componenten

14-10 Het zo efficiënt en effectief mogelijk reinigen van componenten wordt steeds belangrijker voor maakbedrijven.…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?