Parts2clean pakt uitdagingen onderdelenreiniging aan

De grootschalige herschikking van industriële sectoren, de behoefte aan veerkrachtige toeleveringsketens en de toegenomen vraag naar verbeterde duurzaamheid zijn de drijvende krachten achter grote veranderingen in industriële onderdelen- en oppervlaktereiniging.

Parts2clean biedt weer een uitgebreid overzicht van trends, technologieën, procedures en processen in het reinigen van industriële onderdelen.

 

Hoe deze uitdagingen het hoofd kunnen worden geboden, zal centraal staan op parts2clean – de internationale vakbeurs voor industriële onderdelen en oppervlaktereiniging, die van 11 tot 13 oktober plaatsvindt in het beurscomplex van Stuttgart.

Van de auto-industrie en haar toeleveranciers tot installatie- en machinebouw, medische en sensortechnologie, lucht- en ruimtevaart, energietechnologie en de halfgeleidertoeleveringsindustrie – nieuwe en gemodificeerde producten en productietechnologieën op het gebied van industriële onderdelen- en oppervlaktereiniging vragen om nieuwe, aangepaste oplossingen.

Dit is ook het geval met de recycling van grondstoffen en de remanufacturing van producten, die steeds belangrijker wordt vanwege een tekort aan grondstoffen en de noodzaak om hulpbronnen te behouden. Daarbij komen nog trends als digitalisering en AI, maar ook strengere regelgeving en klimaatbeschermingsdoelstellingen.

Alle relevante leveranciers

“Parts2clean pakt al deze uitdagingen aan”, legt Hendrik Engelking van beursorganisator Deutsche Messe, uit. “Elk segment van industriële reinigingstechnologie en alle relevante leveranciers zijn vertegenwoordigd op deze toonaangevende beurs, die een uitgebreid overzicht biedt van trends, technologieën, procedures en processen die geen enkele andere beurs kan evenaren.”

geavanceerde oplossingen van industriële reinigingstechnologie.

geavanceerde oplossingen van industriële reinigingstechnologie.

Breed scala aan materialen

Met zijn sectoroverschrijdende aanbod en breed scala aan tentoongestelde materialen stelt parts2clean gebruikers uit alle sectoren van de productie, evenals van reconditionering en recycling, in staat om meer te weten te komen over de nieuwste geavanceerde oplossingen van industriële reinigingstechnologie en de verschillende technologieën rechtstreeks te vergelijken – van natte chemische processen, energie-efficiënte droogoplossingen, het reinigen van containers en werkstukdragers tot technologieën voor chemisch reinigen zoals plasma-, laser-, trillings- en persluchtprocessen.

Andere gebieden zijn de controle, monitoring en inspectie van reinigings-, spoel- en droogprocessen en de mate van reinheid die wordt bereikt. Ook in de segmenten van de reinigingsautomatisering worden innovatieve oplossingen ontwikkeld, waaronder onderdelenbehandeling, ontwikkelingen voor de intelligente integratie van reinigingsprocessen in verbonden productieomgevingen en cloudoplossingen. Daarnaast zal de focus liggen op reinheidsconforme productieomgevingen zoals cleanrooms. “Parts2clean biedt een ideale basis voor het ontwerpen van toekomstbestendige componentreiniging aangepast aan de respectievelijke eisen”, aldus Engelking.

Kennisoverdracht

De presentaties van bekende sprekers uit wetenschap, onderzoek en industrie op het driedaagse specialistenforum parts2clean bieden extra waarde voor het evenement. “Op deze manier biedt parts2clean nationale en internationale bezoekers een van de meest gewilde bronnen van expertise en waardevolle informatie over trends, innovaties, benchmarktoepassingen en rapporten uit het veld”, aldus Engelking. Deze netwerkhub voor industriële knowhow – georganiseerd in samenwerking met de Fraunhofer Cleaning Business Unit en de Duitse Industrial Parts Cleaning Association (FiT) – is geïntegreerd in de vakbeurs en deelname is gratis voor bezoekers en exposanten. Daarnaast worden de presentaties ook dit jaar weer live gestreamd op de website van het evenement.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Ecoclean: componentenreiniging voor de strengste eisen

07-09 Bij de reiniging van productieapparatuur voor de halfgeleiderindustrie zoals componenten voor de DUV- en…

Oppervlaktetechniek

Onderdelenreiniging 4.0

18-01 Deze praktisch bruikbare installatie, die is ontwikkeld door Fraunhofer IVV (Institut für Verfahrenstechnik und…

Oppervlaktetechniek

Parts2clean behelst alle aspecten van het reinigen van componenten

14-10 Het zo efficiënt en effectief mogelijk reinigen van componenten wordt steeds belangrijker voor maakbedrijven.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X