parts2clean 2023 herdefinieert industriële onderdelenreiniging

Als gevolg van structurele veranderingen in de industrie, plus diverse nieuwe megatrends en de energietransitie zelf, zijn ook de taken en eisen in de industriële onderdelen- en oppervlaktereiniging voortdurend in beweging. De twintigste parts2clean houdt rekening met deze ontwikkeling met een uitgebreid aanbod aan oplossingen en een nieuw highlight-onderwerp: “High Purity”. Deze jubileumeditie van de toonaangevende internationale vakbeurs voor industriële onderdelen- en oppervlaktereiniging vindt plaats van 26 tot 28 september op het beursterrein van Stuttgart.

Van 26 tot 28 september kan de internationale maakindustrie alles te weten komen over industriële onderdelenreiniging tijdens de parts2clean beurs in Stuttgart. (foto: parts2clean)

Parts2clean weerspiegelt de eisen voor industriële onderdelen- en oppervlaktereiniging en biedt een uniek portfolio aan oplossingen. Dit zal nog duidelijker worden op het jubileumevenement van dit jaar, dankzij een uitgebreid aanbod en de nieuwe claim van het evenement met de titel “Cleaning redefined”. In de woorden van Hendrik Engelking, Global Director bij Deutsche Messe: “Naast de bekende kerngebieden van industriële onderdelenreiniging dekken we dus ook nieuwe en steeds veranderende taken die zich voordoen – bijvoorbeeld van de mobiliteits- en energieturnaround, de trends van automatisering, digitalisering en AI, duurzaamheid en, in sommige industrieën, strengere regelgeving. Zo zullen reinigingsoplossingen voor elektronicafabricage, e-mobiliteit, sensortechnologie, optische industrie, medische en farmaceutische technologie een grotere rol gaan spelen”, voegt hij eraan toe. Daarnaast zal de energie-efficiëntie van reinigingssystemen en -processen ruimschoots aan bod komen op de komende parts2clean.

Hoge zuiverheid – meer dan alleen reinigen

Voor het eerst in de twintigjarige geschiedenis van parts2clean zal de editie van dit jaar een highlight-onderwerp hebben, “High Purity”. “De focus zal hier liggen op uitdagingen en oplossingen voor andere complexe mechanische componenten voor de halfgeleiderleveranciersindustrie, in de precisie-optiek- en opto-elektronica-industrie, dunne-filmtechnologie, medische technologie, evenals vacuümtechnologische componenten voor de UHV-, XHV- en UCV-sectoren,” meldt Engelking. Aan de extreem strenge specificaties voor ultrafijne deeltjes, filmchemische, organische en anorganische zuiverheid die op deze gebieden vereist zijn, kan alleen worden voldaan als de hele procesketen in aanmerking wordt genomen. Uiteraard speelt ook hier het reinigingssysteem een belangrijke rol, maar factoren als de reinheid van de voorbewerkingen, de productiematerialen en -media, behandelingsinvloeden en omgevingsomstandigheden, bijvoorbeeld een aangepaste cleanroom, zijn evenzeer bepalend voor stabiele, haalbare resultaten. Het is ook belangrijk om herbesmetting en kruisbesmetting te voorkomen.”

Toekomstbestendige oplossingen

“Met zijn uitgebreide aanbod aan oplossingen, evenals het highlight-onderwerp High Purity, blijft parts2clean aan aantrekkelijkheid winnen als ’s werelds belangrijkste beurs voor industriële onderdelen- en oppervlaktereiniging”, meldt Engelking. En dat geldt ook voor industriële sectoren die zich in het verleden misschien niet aangesproken voelden. Dankzij het sector- en materiaaloverschrijdende aanbod kunnen bedrijven namelijk ook kennismaken met reinigingstoepassingen en -oplossingen in industriesectoren waarin zij tot nu toe niet actief waren. Bovendien vinden gebruikers uit alle productiesectoren en uit de revisie- en recyclingbranche toekomstgerichte oplossingen om op een stabiele en efficiënte manier aan de huidige en nieuwe eisen te voldoen.

Kennisoverdracht inbegrepen

Ook het technische forum zal een waardevolle bijdrage leveren. De presentaties van gerenommeerde sprekers uit wetenschap, onderzoek en industrie zullen ingaan op actuele taken en ontwikkelingen uit verschillende bedrijfssectoren. “Parts2clean biedt nationale en internationale bezoekers daarmee een van de meest gewilde kennisbronnen om te leren over trends, innovaties, benchmark-toepassingen en rapporten uit de praktijk”, aldus Hendrik Engelking. Het kennisontmoetingspunt, dat samen met de Fraunhofer-Business Area ‘Cleaning’ en de Duitse Vereniging voor Industriële Onderdelenreiniging (FiT) wordt georganiseerd, is geïntegreerd in de beurs en de deelname is gratis voor bezoekers en exposanten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Parts2clean pakt uitdagingen onderdelenreiniging aan

12-09 Hoe deze uitdagingen het hoofd kunnen worden geboden, zal centraal staan op parts2clean –…

Oppervlaktetechniek

Ecoclean: componentenreiniging voor de strengste eisen

07-09 Bij de reiniging van productieapparatuur voor de halfgeleiderindustrie zoals componenten voor de DUV- en…

Oppervlaktetechniek

Onderdelenreiniging 4.0

18-01 Deze praktisch bruikbare installatie, die is ontwikkeld door Fraunhofer IVV (Institut für Verfahrenstechnik und…

Oppervlaktetechniek

Parts2clean behelst alle aspecten van het reinigen van componenten

14-10 Het zo efficiënt en effectief mogelijk reinigen van componenten wordt steeds belangrijker voor maakbedrijven.…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021