Euroboor onthult TUBE.55-T magnetische boormachine met extra veiligheidsfunctie

0

Euroboor, producent en leverancier van portable industrieel gereedschap, breidt de TUBE serie uit met de nieuwe TUBE.55-T. Deze magnetische machine voor het boren in buismateriaal kan gaten tot 55 mm boren op gebogen en vlakke oppervlakken.

Voorheen was het alleen mogelijk gaten te boren tot 30 mm met de bekende ECO-TUBE.30, waarvan Euroboor de naam recent heeft gewijzigd in TUBE.30. De grotere TUBE.55-T (1600 W motorvermogen) is beschikbaar vanaf februari en is uitgerust met de gloednieuwe, geïntegreerde functionaliteit Gyro-Tec, die de boorklussen veel veiliger maakt.

Telkens als de machine een plotselinge, ongewenste beweging herkent, slaat de motor automatisch af door de elektronica van de machine. Gyro-Tec werkt met een innovatieve gyroscopische sensor, die verplaatsingen in elke richting detecteert. Deze veiligheidsvoorziening biedt bescherming aan de gebruiker in verschillende omstandigheden zoals: plotseling verlies van magnetische kracht tijdens de operatie; excessieve vibratie veroorzaakt door een onjuiste boorprocedure, versleten snijgereedschappen et cetera; plotselinge verplaatsing van het werkstuk waaraan de magnetische boormachine is bevestigd.