Fabriek Laura Metaal is luilekkerland voor kunstenaar Huub Giesbertz

Twaalf foto’s geprint op aluminium vormen de rode draad door het nieuwe kantoor van Laura Metaal in Maastricht. Kunstenaar Huub Giesbertz heeft het bedrijf hiermee op zijn eigen, unieke manier in beeld gebracht.

Directeur Maurice Husson (l) van Laura Metaal en kunstenaar Huub Giesbertz bij een van de kunstwerken in het nieuwe kantoor.

Onlangs opende Laura Metaal een nieuw kantoor aan de Klipperweg in Maastricht. Het bestaande kantoorgebouw is opgeknapt en wordt nu gebruikt door de afdelingen commercie, finance, HR en ICT. De foto’s van Huub Giesbertz verrijken het interieur. Hij woont in Landgraaf en fotografeert al zijn hele leven. Het maken van kunst is eigenlijk door toeval ontstaan, zo vertelt hij: “Mijn eerste werken waren op canvas, maar dat beviel mij niet zo goed. De kleuren sprankelden niet, het spatte niet van het doek af. Toen ik in 2012 als steward betrokken was bij de ondertunneling van de A2 kwam ik in aanraking met galeriehouder Marcel Ronda, die kunstwerken liet printen op aluminium. Toen ik dat zag wist ik gelijk: dat is wat ik zocht.”

Nog een van de kunstwerken in het nieuwe kantoor.

Frisse uitstraling

Directeur Maurice Husson van Laura Metaal vertelt waarom hij meteen dacht aan Giesbertz voor de aankleding van het kantoor: “Ik wilde ons nieuwe kantoorpand een frisse uitstraling geven, met een link naar onze activiteiten. Als ik hier in Maastricht tussen de rollen staal en stapels platen liep moest ik vaak denken aan Huubs werk. Daar liep ik enkele jaren geleden bij toeval tegenaan in een galerie in Maastricht. Ik nam contact met hem op, en wat ik al verwachtte gebeurde: onze fabriek bood voldoende inspiratie en was een soort luilekkerland voor hem.”

Kunstenaar Huub Giesbertz heeft het bedrijf hiermee op zijn eigen, unieke manier in beeld gebracht.

Wow-gevoel

Giesbertz, die groot fan is van industriële omgevingen, bevestigt dit: “Ik was meteen onder de indruk van de dikke staalplaten, enorme coils en de geweldige machines. Staal is sowieso al een van mijn favoriete onderwerpen om te fotograferen, dus ik kon mijn hart hier ophalen.” Maar het bleef niet bij urenlang fotograferen alleen. Het werk van Giesbertz krijgt namelijk zijn eigenheid door de bewerking. “De onderwerpen die ik fotografeer moeten zo min mogelijk kleur bevatten”, vertelt hij. “Want die kleur voeg ik er door de bewerking zelf aan toe. Dat is een heel proces, want ik stop pas als ik zelf dat wow-gevoel heb. Veel mensen hebben mij al gevraagd hoe ik tot dit resultaat kom, maar dat is het geheim van de kunstenaar en dat geef ik natuurlijk niet prijs.”

Nog een van de kunstwerken in het nieuwe kantoor.

Kunstenaar Huub Giesbertz heeft het bedrijf hiermee op zijn eigen, unieke manier in beeld gebracht.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Testlab specifiek voor plaatmateriaal

19-10 Voorheen lieten Laura Metaal en haar klanten hun staal testen bij externe labs. Dat…

Materialen

Laura Metaal wordt de krachtigste decoiler van Europa

15-03 De markt vraagt steeds grotere plaatdiktes en vooral staal met een hogere rekgrens (hoogsterkte…

Toeleveren

Laura Metaal investeert 5 miljoen in decoilen hoogsterktestaal

07-02 Staalverwerkingbedrijf Laura Metaal investeert 5 miljoen euro in de decoil-lijnen van zijn Staalcenter in…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV