Laura Metaal investeert 5 miljoen in decoilen hoogsterktestaal

Staalverwerkingbedrijf Laura Metaal investeert 5 miljoen euro in de decoil-lijnen van zijn Staalcenter in Maastricht. Hierdoor kunnen staalplaten worden geproduceerd waarbij grotere plaatdiktes en hogere rekgrenzen worden gecombineerd.

Zo kan bij platen van 25 mm dikte een S700-kwaliteit worden verwerkt, waar voorheen de rekgrens beperkt was tot een S355-kwaliteit. Ook kunnen slijtvaste staalsoorten (tot 16 mm dikte) met een rekgrens van 1100 MPa worden verwerkt. Het kunnen verwerken van deze combinaties van plaatdikte en rekgrens is uniek in Europa. Laura Metaal verwacht met de nieuwe machines, die in het tweede kwartaal van 2017 operationeel zijn, dan ook klanten in een straal van 1000 kilometer te gaan bedienen.

Lichtere constructies mogelijk
Vanuit de markt is er een grote behoefte aan hoogsterktestaal. Met de nieuwe installatie kan Laura Metaal dat produceren. Commercieel Directeur Pieter Haumann vertelt: “Hoe sterker je staal kunt maken, hoe minder staal nodig is om een bepaalde constructie te maken. Dat zorgt voor lichtere constructies. In bijvoorbeeld vrachtwagens vertaalt dit zich naar een lager brandstofverbruik wat gunstig is om de CO2-uitstoot te verlagen. Ook kan er in een lichtere wagen meer geladen worden, waardoor er minder ritten nodig zijn. We vinden het belangrijk om te blijven innoveren en investeren om zo onze bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen.”

Schoon oppervlak
Een ander voordeel van de investering is dat hiermee gegarandeerd is dat het oppervlak van de staalplaten altijd mooi en glad blijft. Zelfs vochtige coils kunnen direct verwerkt worden zonder risico van aantasting van het oppervlak. Daarnaast kan Laura Metaal met de nieuwe installatie het overgrote deel van de platen kantscharen, beitsen en voorzien van een zeer precieze beschermende olielaag.

Voordelen
Met de nieuwe investering kan Laura Metaal flexibeler opereren. Haumann: “We leveren elk gewenst volume en passen de levertijd aan op de wensen van onze klant. Wat, wanneer en hoe onze klant het wil: dat is ons uitgangspunt. We zeggen nooit ‘nee’. Met de nieuwe installatie breiden we onze range aan formaten en rekgrenzen uit en kunnen we onze klanten nog beter bedienen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Testlab specifiek voor plaatmateriaal

19-10 Voorheen lieten Laura Metaal en haar klanten hun staal testen bij externe labs. Dat…

Plaatbewerking

Fabriek Laura Metaal is luilekkerland voor kunstenaar Huub Giesbertz

13-09 Onlangs opende Laura Metaal een nieuw kantoor aan de Klipperweg in Maastricht. Het bestaande…

Materialen

Laura Metaal wordt de krachtigste decoiler van Europa

15-03 De markt vraagt steeds grotere plaatdiktes en vooral staal met een hogere rekgrens (hoogsterkte…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV