FDP-bijeenkomst Hydrovormen

0

Hydrovormen is een speciale en zeer precieze koudvervormingstechniek om verschillende productgeometrieën te vormen. De FDP organiseert op 12 maart een informatieve bijeenkomst over deze techniek bij Hydroform Beheer-Kiss Engineering in Echt.

Door de specifieke techniek van hydrovormen zijn veel mogelijkheden en toepassingen mogelijk. Producten kunnen tijdens het hydrovormen dan ook in iedere gewenste vorm worden aangepast. In deze bijeenkomst bij Hydroform Beheer-Kiss Engineering komen alle zaken die tot nieuwe ongekende productmogelijkheden rondom Hydroforming kunnen leiden, aan de orde.

Programma
13.00 uur Inloop en ontvangst
13.30 uur Welkomstwoord en inleiding & marktontwikkelingen (door Frederik Lodeizen)
13.45 uur Overzicht van methoden en principes bij toepassing van vloeistoffen voor het omvormen van plaat en buis (door Henny de Kruijk)
14.15 uur Koud versteviging van RVS door middel van hydroformen (lichter en met behoud van sterkte) (door Math Slangen)
14.45 uur Hydroformen met behulp van elastomeren (door Henny de Kruijk)
15.15 uur Pauze
15.30 uur Hydro-membrane forming of blanks: vanuit vlakke plaat complexe geometrieën vormen ten behoeve van luchtvaart motoren. Veelal worden Inconel en Stainless Steel gebruikt. Er zal ingegaan worden op de voor- en nadelen van deze omvormtechniek.
16.00 uur Rondleiding door fabriek
17.00 uur Afsluiting met discussie, uitwisseling van ervaringen onder genot van hapje en drankje

Inschrijving
Belangstellenden kunnen zich voor deze bijeenkomst uitsluitend inschrijven bij FDP Federatie Metaalplaat via info@fdp.nl. (tel 030-6000005). Deelname is voor leden gratis en voor niet-leden € 70,00 per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt.