Finishing innovaties voor de gehele industrie

Rösler Group, wereldwijd marktleider in mechanische oppervlaktebehandeling, bestaat momenteel uit 15 vestigingen, 1.600 werknemers en meer dan 150 verdere vertegenwoordigers verspreid over de gehele wereld. Ook Rösler Benelux ondersteunt producerend België, Luxemburg en Nederland bij het bereiken van topkwaliteit eindproducten. De onderneming viert dit jaar haar 25-jarig jubileum en was daarvoor al ruim 42 jaar bekend onder de namen Cetema en Rotofinish.

Rösler produceert machines die het oppervlak van producten (van zowel metaal als kunststof en ook steen en rubber) op microscopisch niveau bewerken. Ze worden ingezet als voor- en nabehandeling voor bijvoorbeeld het afronden van scherpe hoeken, verdichten van het materiaal, drogen van producten, stralen, coaten, shotpeenen en verwijderen van verontreinigingen, ook inwendig. Dit alles gebeurt op een reproduceerbare en chemie-vrije wijze. Voordelen die hiermee worden behaald zijn verminderde wrijvingsweerstand, corrosiviteit, verhoogde hardheid, lakhechting of simpelweg een mooier uiterlijk.
Rond haar jubileum heeft de onderneming geïnvesteerd in een nieuw uitbestedings- en testcentrum om klanten nóg meer zekerheid te bieden. Interessante projecten en andere actualiteiten op het gebied van oppervlaktetechniek worden op de blog van Rösler geopenbaard.

‘All over Surface’
Uiteraard zullen op de Surface vakbeurs van dit jaar de Rösler innovaties niet ontbreken. In 2014 nomineerde Rösler Benelux zich met haar innovatie voor de werpstraaltechniek voor de V-ION Borghardt Award. De – nog steeds innovatieve – Max-Imp sensor is ontwikkeld om een werpstraalturbine perfect af te stellen. In 2015 kon Rösler haar nieuwe innovatieve oppervlaktebehandelingen RapidFinish en PureFinish niet presenteren omdat er geen beurs was. Deze processen, respectievelijk voor het nabehandelen van 3D geprinte onderdelen (kunststoffen en (edele) metalen) én de hygiënische oppervlaktebehandeling voor vooral roestvast stalen producten in de levensmiddelen en farmaceutische industrie, zijn succesvolle ontwikkelingen die nog een lange tijd aan zullen houden gezien de zekerheid die met dit proces wordt geboden. Het duurzame PureFinish-natstraalproces is al decennia geleden ontwikkeld, maar nu geoptimaliseerd voor de passivering van RVS met als gevolg dat het materiaal een extreem hoge mate van corrossiebestendigheid en een zeer glad oppervlak heeft, dat het afglijden bevorderd en aanhechting van materiaal (onder andere bacteriën) voorkomt. Een PureFinish cabine kan worden aanschouwd op het Surface reinigingsplein, deze behandelingen zijn namelijk van de troon verstoten door de nieuwste innovatie op het gebied van werpstraaltechniek.

Nieuwe straalturbine
Op het gebied van werpstraaltechniek heeft Rösler een nieuwe straalturbine uitgevonden. De turbinebladen zijn zodanig gevormd dat de afworpcurve van het straalmiddel optimaal is. Verder kan het turbineblad worden gedemonteerd door maar één bout te verwijderen. Een miniatuur van deze turbine staat opgesteld op de Borghardt Award-expositie bij ingang A van de Surface beurshal. De turbine zelf is te bewonderen op de stand van Rösler, waar medewerkers de (de)montage graag demonstreren. Ook zonder technische achtergrond kan men zelf uitproberen hoe eenvoudig dit – normaliter complexe monteurswerk – nu is uit te voeren.

De partner met oneindig veel mogelijkheden
Het motto van Rösler is dit jaar: meer dan 100.000 mogelijkheden, enkel één leverancier, oftewel de mogelijkheden zijn eindeloos, zeker in combinatie met Röslers automatiseringsmogelijkheden, standaard- en op maat gemaakte oplossingen. Bezoekers worden van harte uitgenodigd hun probleem of uitdaging voor te leggen aan de specialisten van Rösler.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Mikrocentrum heeft vertrouwen in doorgang evenementen in najaar

01-07 Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum: “Op dit moment hebben wij…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Oppervlaktetechniek

Materials+Eurofinish+Surface vindt plaats op 15 en 16 september

14-04 Na het gezamenlijke kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish van Mikrocentrum en VOM in 2019, sloot…

Oppervlaktetechniek

Rösler AM Solutions opent nieuw technologie- en testcentrum

25-11 AM Solutions – 3D post processing technology, onderdeel van Rösler Oberflächentechnik, heeft een nieuw…

Oppervlaktetechniek

Debuut Materials+Eurofinish+Surface jaar uitgesteld

26-03 De eerste editie van Materials+Eurofinish+Surface is verplaatst naar 26 en 27 mei 2021. Het…

Oppervlaktetechniek

Vakbeurs Surface sluit aan bij Materials+Eurofinish

18-10 De vakbeurzen Materials, Eurofinish en Surface gaan vanaf 2020 samen op in één kennis-…

3D

Rösler breidt service uit met het merk AM Solutions

10-10 De dienstverlening op het vlak van 3D metaalprinten wordt door Rösler verder uitgebreid. Met…

3D

AM solutions van Rösler: oplossingen voor geautomatiseerd nabewerken

11-03 Rösler Benelux presenteert op RapidPro 2019 onder het merk AM solutions diverse oplossingen voor…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X