Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

De exposanten op MES 2021 presenteren tal van nieuwe producten en ontwikkelingen. Hierbij een kleine greep uit de innovaties.

Sinds 1 juni is bij Adruu de nieuwe beits & passiveer lijn operationeel. Het proces verbetert en verfraait het oppervlak van RVS onderdelen.

Slijtagebescherming

Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie (Scalable Pulsed Power Plasma), tilt het HiPIMS naar een hoger niveau door de voordelen van boog- en sputtertechnologieën te combineren: hoge ionisatie en vrijwel druppelvrije coatings. Het resultaat is Baliq, een nieuwe familie van slijtvaste, extreem gladde en dichte coatings, voor een bijzonder spectrum van toepassingen.

Cleanroom beitsen/passiveren

Sinds 1 juni is bij Adruu de nieuwe beits & passiveer lijn operationeel. Het proces verbetert en verfraait het oppervlak van RVS onderdelen. Tevens wordt de corrosiebestendigheid verbeterd. De lijn is onder andere voorzien van meerdere beitsbaden, drie ultrasoon baden en een geïntegreerde cleanroom om tot een optimaal resultaat te komen. De baden hebben binnen afmetingen van 1000x750x450 mm (LxHxB).

Vloertransportsysteem

Het F2 Wide Track Power & Free vloertransportsysteem van Railtechniek van Herwijnen is ontworpen voor het stabiel transporteren van producten zoals kunststof auto-onderdelen en aluminium wielen. De brede railconfiguratie in vergelijking met een gewone rail maakt het mogelijk om zwaardere ladingen stabiel te transporteren, waardoor de efficiëntie van het productieproces wordt verhoogd. Deze breedspoorsystemen kunnen volledig worden geautomatiseerd. Het F2 breedspoorsysteem kan het product door flash-off zones, spuitcabines, poedercoatingeenheden, waszones, voorbehandelingszones en droog- en uithardingsovens voeren. Ook geschikt voor installaties die gebruik maken van pick & place-robots.

Ruimtebesparend Flexi-frame

HangOn presenteert een universeel inzetbaar demontabel ophangframe wat ruimte bespaart tijdens transport en opslag en tegelijkertijd efficiënt en stevig is om producten op te hangen.

Het F2 Wide Track Power & Free vloertransportsysteem van Railtechniek van Herwijnen is ontworpen voor het stabiel transporteren van producten zoals kunststof auto-onderdelen en aluminium wielen.

Het F2 Wide Track Power & Free vloertransportsysteem van Railtechniek van Herwijnen is ontworpen voor het stabiel transporteren van producten zoals kunststof auto-onderdelen en aluminium wielen.

Processtapcleaner

Binnen een reguliere chemische voorbehandeling bestaat de generieke procesvoering uit ontvetten, beitsen en het aanbrengen van een conversiecoating. De stap ontvetten en beitsen staat praktisch gelijk aan het proces ontvetten en mechanisch voorbehandelen. Na het mechanisch voorbehandelen wordt echter geen meerwaarde aan het metaal toegevoegd zoals dat bij een chemische voorbehandeling het geval is. Door Cleaner MM31 van AD Chemicals na een mechanische voorbehandeling toe te passen komen de twee werelden samen. Dit resulteert in een rein, coating gereed oppervlak en een kwaliteitsverbetering van het gecoate substraat op zowel corrosiebescherming en lakhechting eigenschappen. Ook biedt het product bescherming tegen vliegroest en onderkruipcorrosie waardoor een verlengde tussenopslag (overstandtijd) tot 48 uur mogelijk wordt. Cleaner MM31 creëert een op chroom-3 gebaseerde beschermende conversielaag, die op het metaal gevormd wordt door inwerking van chemische stoffen, waarbij het metaal zelf aan de totstandkoming van de laag meewerkt. Deze laag zorgt voor een meer gelijkmatig te coaten metaaloppervlak.

Dry on dry poederlak

Dankzij de poeder-in-poedertechnologie, biedt Dryprim de voordelen van een tweelaags-coatingsysteem, maar behoeft slechts een moffelcyclus om zijn volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Na het aanbrengen van de twee lagen (droog)poeder, worden beide poederlagen (tegelijkertijd) uitgebakken in dezelfde moffelcyclus, wat de stap van tussentijds uitbakken van de primer elimineert. Het voordeel van dit twee-in-een systeem is dat het met het regulier, standaard spuitapparatuur aangebracht kan worden. Dryprim excelleert in intercoat-adhesie en in superieure corrosiebescherming en kantendekking. Het systeem geeft de beste resultaten met de PE40 lowbake, ontgassende topcoat. Echter kunnen andere topcoats op verzoek getest en goedgekeurd door Protech-Oxyplast.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Plaatbewerking

247TailorSteel begroet herstart persoonlijk contact

30-08 De ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen mag en…

Bedrijf en Economie

Fabtech presenteert meer dan 1100 exposanten

25-08 De Fabtech is de eerste grote industriële vakbeurs in Noord-Amerika, sinds de uitbraak van…

Oppervlaktetechniek

Zeker 100 exposanten op Materials+Eurofinish+Surface

23-08 Op Materials+Eurofinish+Surface 2021 komen materiaalkunde en oppervlaktetechniek samen. Deze combinatie is onmisbaar om tot…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X