Forse uitbreiding LWM Laserservice

LWM Metal in Schijndel heeft een nieuwe naam: LWM Laserservice. Tevens is in Wijchen de nieuwe vestiging LWM Laserservice Gelderland geopend. De Gelderse vestiging legt zich toe op het vlakbed- en buislaseren van aluminium, RVS en staal en heeft hiervoor de beschikking over een Adige LT8 3D buislaser en een Bystronic BySpeed Pro 3015 vlakbedlasersnijmachine.

“We kregen het in Schijndel steeds drukker”, legt John Sleutjes, directeur van LWM Laserservice, uit. “Er moest echt uitgebreid worden. Door te investeren in zowel services als machines en diensten, realiseren we onze wens een nog completere partner te worden voor de klanten in bewerking van contouren, profielen en plaat.”
LWM Laserservice Gelderland heeft het pand in Wijchen afgelopen zomer betrokken. Deze vestiging, gespecialiseerd in vlakbed- en buislaseren, kanten, afbramen en boren, richt zich vooral op profielbewerking. Schijndel is vooral op plaatwerk gericht en blijft de snelheidsfabriek in plaatwerk.

3D buislasersnijden
De buislaser van Adige, sinds januari operationeel, is een belangrijke aanwinst. “Een flexibele en gebruiksvriendelijke machine”, aldus Sleutjes. “Hiermee kunnen we nog meer producten van topkwaliteit leveren met extreme nauwkeurigheid.” De LT8 heeft een kantelbare kop, waardoor de machine alle onderdelen, inclusief open en speciale profielen, 3D kan snijden. De productiviteit is hoog dankzij een automatisch laadsysteem en een efficiënte manier van lossen. De ingebouwde software zorgt voor een optimaal materiaalverbruik. Complexe producties worden allemaal automatisch uitgevoerd. De machine kiest zelf automatisch voor de beste productie, maar de operators, die zowel bij Adige in Italië als thuis in Wijchen uitgebreid zijn opgeleid, kunnen de machine ook handmatig instellen.

Snelle BySpeed 3015
Voor het vlakbed snijden beschikt LWM Laserservice over een Bystronic BySpeed Pro 3015 uitgerust met een 4400 W laser en een ByTrans 3015 beladingssysteem. Deze allround lasersnijder is één van de snelste machines in zijn soort en snijdt complexe profielen en contouren met gemak. De machine is optimaal toegankelijk aan de lange zijde, restplaten kunnen gemakkelijk en snel worden opgelegd en volumineuze delen zijn goed te bewerken door het grotere bereik van de Z-as.

Optimaal resultaat
Het realiseren van een optimaal resultaat staat bij LWM Laserservice altijd voorop. Dat begint al met de kwaliteit van de machines. Het is dan ook niet voor het eerst dat een Bystronic lasersnijder is aangeschaft. In Wijchen en Schijndel staan verschillende lasersnijmachines van de Zwitserse fabrikant. Voor het ontbramen wordt gebruik gemaakt van machines van TimeSavers.
“Onze vakmensen beschikken over de juiste kennis, kunde en scholing om klanten de beste kwaliteit te kunnen bieden”, zegt Sleutjes. “We richten ons op werk waar we goed in zijn: het snijden van plaat-, buis- en kokerproducten op maat. Doordat wij onze focus puur leggen op deze werkzaamheden, kunnen we de lijnen kort houden en ontstaat er geen ‘ruis’. Onze processen zijn in hoge mate geautomatiseerd en mensarm. Zo kunnen we snel, hoog kwalitatief, efficiënt en tegen een scherpe prijs leveren wat klanten vragen.”

Hele proces in eigen huis
LWM Laserservice is voor haar werkzaamheden niet afhankelijk van derden. Het hele proces wordt in eigen huis verricht. Is het niet in Schijndel, dan wel in Wijchen. In Schijndel worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd: plaatlasersnijden, machinaal ontbramen, kanten en bewerkingen als verzinken, boren, tappen, lassen en conserveren. LWM Laserservice Brabant levert snelheid en service in plaatbewerking. In Wijchen voert men de volgende werkzaamheden uit: plaatlasersnijden, buislasersnijden, machinaal ontbramen, kanten en  bewerkingen als verzinken, boren, tappen, lassen en conserveren. LWM Laserservice Gelderland levert service en snelheid in plaat- en profielbewerking. Beide vestigingen hebben sinds kort ook een bezorgservice.

LWM Laserservice is onderdeel van de SNL Group. Zusterbedrijven zijn STM Machinebouw, SNL Systems en AMS Metal. Alle bedrijven hebben hun eigen specialisme en leveren machines en halffabricaten aan de food- en non-foodindustrie, waarbij vaak wordt samengewerkt. Ze hanteren korte lijnen, waardoor er efficiënt wordt gewerkt en foutenmarges minimaal zijn. Alle producten worden in Nederland geproduceerd en geassembleerd. Door het hele proces in eigen huis uit te voeren is er grip op kwaliteit, doorlooptijden en kosten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

KUBO snijdt grote diversiteit in een hoog tempo

07-09 En dat is precies wat KUBO nodig heeft. Het bedrijf realiseert complete kasprojecten en…

Plaatbewerking

Productieve buislaser LVD geschikt voor complex werk

28-06 Met een grote invoerlengte van 8500 mm snijdt de TL 8525 buizen met een…

Plaatbewerking

Bystronic verkoopt eerste 15 kW lasersnijmachine in de Benelux aan De Cromvoirtse

23-06 De machine beschikt dankzij het enorme laservermogen over een verbluffende snijsnelheid. Hij gaat met…

Plaatbewerking

Wilvo robotiseert zwaar én complex zetwerk

09-06 Wilvo in Bergeijk is in de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd in omzet. Begonnen als…

Automatisering

De eilandjes bij Bloemhof Bolsward verdwijnen

21-05 Freddy en Jaco Bloemhof zijn hun bedrijf in 1995 gestart met een gereedschapskist. Deze…

Plaatbewerking

Constructiebedrijf De Vries breidt machinepark verder uit

11-05 De Vries is het eerste bedrijf in de Benelux dat over een dergelijke lasermachine…

Plaatbewerking

Voordendag van der Stelt blinkt uit met flexibele snijplannen

21-04 Het fundament van Voordendag van der Stelt is 25 jaar geleden gelegd met de…

Plaatbewerking

De cirkel is rond voor Adlas Metaalbewerking

23-03 Want toen Adlas nog uitsluitend in Arkel was gevestigd, vormde de rivier De Boven…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X