Fronius verdubbelt productiecapaciteit lastoortsen

Fronius heeft de capaciteit voor de productie van lastoortsen in de vestiging in Pettenbach (Oostenrijk) verdubbeld. Hiermee reageert het bedrijf op de sterk toegenomen vraag.

De productiefaciliteit voor lastoortsen van Fronius in Pettenbach is aangepast aan de stijgende vraag. De gehele productie is nu absoluut gasvrij en wordt van stroom voorzien met 100% hernieuwbare energie.

Fronius produceert een breed scala aan lastoortsen. Het assortiment varieert van lichte, handzame TIG-lastoortsen die precies tot in de laatste hoek doordringen tot duurzame robotlastoortsen die bij continu gebruik betrouwbaar en robuust bestand zijn tegen hoge temperaturen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze innovatieve technologie, duurzaamheid en repareerbaarheid combineren met maximaal gebruiksgemak.

Meer capaciteit voor toenemende vraag

“Met de verdubbeling van de capaciteit zijn nieuwe productielijnen en banen gecreëerd. De productie neemt gestaag toe en wij zijn nu klaar voor de toekomst, want er is over de hele wereld vraag naar onze hoogwaardige lastoortsen”, zegt Harald Scherleitner, Global Director Sales and Marketing, Business Unit Perfect Welding, Fronius International. “Wat onze productie in het algemeen onderscheidt, is het feit dat de energie voor al onze Oostenrijkse vestigingen volledig afkomstig is uit hernieuwbare bronnen en dat wij sinds 2023 100% gasvrij produceren. Dit vermindert de ecologische voetafdruk van alle lastoortsen en lasapparaten.”

Perfect op elkaar afgestemd

De lastoortsen en lasapparaten worden door Fronius-experts op dezelfde locatie ontwikkeld en bij de start op elkaar afgestemd. Op die manier is het mogelijk de respectievelijke voordelen en technologische innovaties samen te voegen tot een perfect systeem en er het maximale potentieel uit te halen.

Alles onder controle met handmatig lassen

Of het nu MIG/MAG-, plasma- of TIG-lastoortsen zijn: Bij handmatig lassen is het belangrijk hoe de lastoorts in de hand ligt, of de lastoorts goed in balans is bijvoorbeeld, en hoe goed de bedieningsgeleider op de handgreep het werk ondersteunt. De persoonlijke voorkeuren van de lasser zijn ook doorslaggevend, omdat de kwaliteit van het resultaat letterlijk in zijn of haar handen ligt. “Naast alle technologische finesse die wij in onze lastoortsen stoppen, speelt de mens de belangrijkste rol. De ergonomie en gebruiksvriendelijkheid van onze lastoortsen zijn van groot belang voor ons”, benadrukt Christian Aitzetmüller, productmanager Lastoortsen en Robot periferie. “Onze lastoortsen zijn zo licht mogelijk en de handgrepen liggen comfortabel in de hand om lasprofessionals van dienst te zijn bij hun dagelijkse werk. Daarom hebben wij verschillende gebruikersinterfaces in ons assortiment.”

Fronius produceert een breed scala aan lastoortsen.

Fronius produceert een breed scala aan lastoortsen.

Duurzaam  

Of het nu gaat om een lastoorts voor handmatig lassen of een robotlastoorts, ze zijn allemaal duurzaam ontworpen en uitgebreid getest. Alle lastoortsen ondergaan, net als nieuw ontwikkelde lasapparaten, uitgebreide robuustheidstests voordat ze in serieproductie gaan. Ze moeten hitte-, val- en inschakelduurtests doorstaan, evenals gasbeschermingstests, lektests en bewegingstests. Als het gaat om efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid hanteert Fronius zelf nog strengere normen dan de normen voorschrijven.

Vervanging en reparatie

Vanwege hoge belastingen moeten de slijtageonderdelen regelmatig worden vervangen om een constante kwaliteit te waarborgen. Het assortiment slijtageonderdelen van Fronius zoals gasmondstukken of MIG/MAG-contacttips en -draadgeleidingsspiralen of TIG-lastoortskappen en wolframelektroden is uitgebreid.  Alles kan makkelijk worden nabesteld uit de online reserveonderdelencatalogus.

Als de lastoorts echter moet worden onderhouden of gerepareerd, dan is tijd geld. Daarom kunnen klanten de lastoortsen moeiteloos zelf onderhouden en kleine reparaties eraan uitvoeren, zodat ze in een mum van tijd weer kunnen worden gebruikt. Gecertificeerde Fronius Partners en reparatiecentra over de hele wereld bieden ondersteuning, evenals het grote reparatiecentrum in Steinhaus, Oostenrijk.

Patenten en lastoortsinnovaties

Het assortiment wordt steeds verder ontwikkeld. Fronius heeft al indruk gemaakt met talrijke innovatieve gepatenteerde oplossingen voor lastoortsen, bijvoorbeeld het praktische Multilock-systeem voor het snel verwisselen van het lastoortslichaam. Hierdoor kan de toorts 360° worden gedraaid, zodat ook op moeilijk bereikbare plaatsen optimaal kan worden gelast. Nog een innovatie: Koeloplossingen die de levensduur van de lastoortsen verlengen en toch het gewicht en de bediening nauwelijks beïnvloeden. Bij de TIG-lastoortsen vallen vooral het nieuwe Tungsten Fast Clamp-systeem (TFC) voor snelle elektrodewisseling en de geoptimaliseerde draadaanvoer op, en in de MIG/MAG-sector de geavanceerde Exento-afzuiglastoorts, die de lasrook direct op de plaats van oorsprong afzuigt en bijdraagt aan de bescherming van de gezondheid.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

BOZ Group verdubbelt haar robot-lascapaciteit

08-10 Met de recente ingebruikname van 2 Yaskawa robot-lascellen met elk 2 werkstations met roterende…

Verbinden

Handmatig staal lassen

14-07 Fronius brengt met de TPS/i Steel Edition een nieuwe versie van zijn actuele stroombronnenplatform…

Verbinden

Acht nieuwe compacte lasinverters

31-03 Venvulas Lastechniek uit Vught lanceert met de Röwac EcoLine serie een splinternieuw programma compacte…

Verbinden

Lassen en gamen met je stem

18-12 Lassers en mensen met een dwarslaesie hebben één ding gemeen: het is voor hen…

Verbinden

Ergonomische en duurzame lastoortsen Translas

07-11 De nieuwe generatie MIG- & TIG-lastoortsenlijnen 8XM en 8XT van Translas blinken uit in…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021