Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

Als een Indian Summer aait een briesje over mijn terras aangenaam mijn bol. Denkend aan de vervlogen vakantie is het hoofd nog aardig leeg, maar stroomt het emmertje redelijk snel weer vol. Tijdens dit waardevol moment van zelfreflectie kan ik bijna letterlijk naar mezelf kijken. Ik zie een glimlach op mijn mond, als de ‘running gag’ van de afgelopen maanden opstijgt uit mijn grijze massa; ‘we hebben Philips overgenomen’.

Nu heb ik ooit geleerd dat je de clou van een grap niet moet uitleggen, maar de humor van mijn uitspraak had ik de eerste keer niet eens door. Pas toen ik de verwarring en verrassing om voorrang zag vechten op het gezicht van mijn vrouw kwam hier direct verandering in. Met moeite kon ik een lach onderdrukken. In de spirit van  ‘sense and simplicity’ maakte ik haar vliegensvlug duidelijk dat het hier niet ging om ‘de lampist van het Zuiden’, maar om Felix Philips Staal & Metaal, uit Nuth.
Dit mooie bedrijf uit Limburg is al lange tijd een goede bekende in ‘de business’. Toen de mogelijkheid om samen te gaan onlangs op ons pad kwam, was het voor ons een logische stap om hier direct enthousiast werk van te maken. Hun activiteiten passen immers uitstekend bij die van ons en zijn in hoge mate complementair. De synergie vinden is dan ook bijna een spreekwoordelijk inkoppertje. Die bevindt zich trouwens niet alleen op het gebied van productie, zoals maatwerk van plaatmateriaal. Nee, ik vind het zeker zo belangrijk, en mooi om te zien, wat het doet met ons personeel. En dan bedoel ik niet alleen onze nieuwe Limburgse collega’s, maar alle medewerkers, niet in de laatste plaats ook mijzelf. Iedere keer als we zo’n kleine 100 kilometer zuidwaarts reizen voel ik weer dezelfde positieve energie.

Voldoende schaalgrootte wordt ook in onze branche steeds belangrijker. Van belang is dan natuurlijk dat de uitbreiding past bij je bedrijfsvoering, zowel wat betreft productportfolio als je bedrijfscultuur. Bovendien moet je bereid zijn er tijd in te steken én het voldoende tijd geven om te kunnen groeien. Eén zwaluw maakt immers nog geen zomer. Die zomer mag wat ons betreft dan ook nog wel even wegblijven. Eerst maar eens lekker er tegenaan, samen een nieuwe start maken.  Ik zou bijna zeggen: ‘Let’s make things better’, of zo je wil, ‘Let’s make better things!’

Ronnie van den Hurk
De Cromvoirtse

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Afscheid

12-07 Al vrij snel kwam een buitenlandse strategische koper met een heel mooi bod. Ook…

Columns

Grasmaaien

21-05 Rob, de eigenaar, vormde samen met twee oud-schoolgenoten de directie over het uitermate goed…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

17-05 Als iets in onze sector het laatste half jaar een ijzingwekkende connectie heeft met…

Columns

Broederliefde

19-04 Ooit was Fred begonnen allerlei verbruiksmaterialen te leveren aan de metaalindustrie. In zijn Renault…

Columns

Digitalisering moeilijk onderwerp in maakindustrie

04-04 Toch valt het mij op dat als ik bij bedrijven op bezoek ben, dat…

Columns

Muisgrijs

22-03 Hij woonde al tientallen jaren in een grote hoekwoning met een heuse carport voor…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

10-02 Bijna een jaar geleden schreef ik hier al hoe wij werken aan de toekomst…

Columns

Een karakteristieke man

27-01 ‘Kijk, dat bevalt me, jonge kerels netjes in pak’. ‘Snap jij dat? De gemeente…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X