Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

Maandagochtend vroeg, spitsuur in ‘Huize van den Hurk’. Na het weekend direct organisch omgetoverd tot multifunctionele werkplek. Drie laptops schouder aan schouder opengeklapt en onze Wifi draait op volle toeren trouw zijn Mb’s. Mijn kinderen hadden mij gelukkig tijdig duidelijk gemaakt dat connectie met het wereldwijde web wel het laatste zou mogen zijn dat hun aangepaste onderwijs in de weg zou staan. Trots kijk ik naar mijn kroost en vraag me af wat de invloed zal zijn op de prestaties van de schoolgaande jeugd? Zal dat alleen af te lezen zijn aan hun cijfers? Deze gedachte brengt mij bij de Fabriek van de Toekomst-scan. Ook bij De Cromvoirtse immers leggen wij onszelf regelmatig langs ‘de meetlat’.

Het waardevolle van de aanpak van het Support Centre is dat je op basis van de scan gestimuleerd én ondersteund wordt om verder te innoveren.

Bijna een jaar geleden schreef ik hier al hoe wij werken aan de toekomst van ons bedrijf. Sindsdien hebben wij flink wat stappen gemaakt met dit project. Dat vonden wij in ieder geval zelf, maar hoe weet je nou zeker dat je goed bezig bent? Dan is het dus fijn als er een goede methode beschikbaar komt om ieders inspanningen op waarde te schatten, de EU-benchmarkscan. Deze is ontwikkeld door het European Advanced Manufacturing Support Centre, een initiatief van de Europese Commissie. Het brengt in kaart in hoeverre productiebedrijven erin geslaagd zijn zich om te vormen tot duurzame, wendbare en hoogtechnologische organisaties, klaar voor de toekomst.

Afgelopen jaar hebben we over de volle breedte progressie geboekt. Van een upgrade van ons ERP-systeem, tot de nieuwe software voor ons Webportal, waarmee klanten geheel geautomatiseerd bestellingen kunnen plaatsen. Maar de aanpassingen waren zeker niet alleen technisch, het gaat tenslotte om een integrale aanpak over de hele waardeketen; end-to-end engineering. De scan vindt dan ook plaats op 8 uiteenlopende transformaties. De menselijke factor wordt hierbij ook doorgelicht. Hierbij moet gescoord worden op aspecten als lokale verankering en betrokkenheid van personeel, de zelfstandigheid van teams en de service als belangrijke investeringsfactor binnen je bedrijf.

Het waardevolle van de aanpak van het Support Centre is dat je op basis van de scan gestimuleerd én ondersteund wordt om verder te innoveren. Dit gebeurt bovendien met partners in het netwerk, zoals FME en TNO. Het maakt veel zaken zichtbaar die anders onzichtbaar zouden blijven. Dit geeft niet alleen inzicht trouwens, maar voelt ook als beloning voor iedereen. Nu nog even regelen dat mijn kinderen, samen met alle studenten, de waardering voor hún transformaties ook zo gaan zien.

Ronnie van den Hurk
De Cromvoirtse

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Broederliefde

19-04 Ooit was Fred begonnen allerlei verbruiksmaterialen te leveren aan de metaalindustrie. In zijn Renault…

Columns

Digitalisering moeilijk onderwerp in maakindustrie

04-04 Toch valt het mij op dat als ik bij bedrijven op bezoek ben, dat…

Columns

Muisgrijs

22-03 Hij woonde al tientallen jaren in een grote hoekwoning met een heuse carport voor…

Plaatbewerking

Metalco BV overgenomen

16-03 Van den Hurk en Verschuuren zijn blij met deze kans, die onverwachts langskwam. Zij…

Automatisering

Heuvelman Staalhandel legt toekomstbestendig IT-fundament

11-02 Heuvelman levert een breed assortiment constructiestaal direct uit voorraad. Het bedrijf bedient met name…

Automatisering

Hoekman RVS van start met digitaal inkopen via Gatewise

09-02 Door het in- en verkoopproces op deze wijze te stroomlijnen worden handmatige, kostbare en…

Columns

Een karakteristieke man

27-01 ‘Kijk, dat bevalt me, jonge kerels netjes in pak’. ‘Snap jij dat? De gemeente…

Automatisering

Order Manager legt brug tussen ERP en Amada Eco-systeem

06-01 Met de Virtual Prototype Simulation System (VPSS) oplossing, biedt Amada al jaren een oplossing…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X