Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

De wereld staat in brand en ik mag bij een feestelijke gelegenheid een verhaal houden, omdat De Cromvoirtse een prijs uitgereikt krijgt. Bij mijn voorbereiding voel ik enerzijds de trots dat wij met z’n allen De Groen Pluim gewonnen hebben. Maar hoe zet je dat in perspectief ten opzichte van die enorm turbulente wereld waarin wij momenteel zitten? Hierbij spelen zoveel grote zaken, dat deze niet terug te brengen zijn tot proporties die op het voor de gelegenheid gecreëerde podiumpje passen in onze fabriek in Oisterwijk.

Column Ronnie van den Hurk

Maar voordat u het hier ook niet meer kunt bevatten, laat ik eerst even uitleggen wat die Groene Pluim precies inhoudt. Het is een stimuleringsprijs die tot doel heeft om organisaties te erkennen voor hun inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Hierdoor ontstaat er een netwerk dat tot inspiratie leidt. Als basis hiervoor dienen vier van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Dat klinkt heel groot, maar deze prijs wil nu juist de vertaalslag maken naar wat organisaties hier zelf (lokaal) aan kunnen bijdragen. Niet vanuit allerlei wettelijke regeltjes, maar gewoon vanuit je eigen dna, je eigen passie. Dus waren wij direct enthousiast toen onze kwaliteit-arbeid-milieu functionaris Walter ons bedrijf hiervoor aanmeldde. Hierbij de tip om eens hun site te bezoeken en te kijken of hun doelen ook bij uw bedrijf passen. Dat doen ze in ieder geval bij ons. De vier SDG’s gaan over eerlijk werk & economische groei, verantwoorde consumptie & productie, acties om impact op klimaat te beperken en partnerships voor duurzame ontwikkelingen.

Don’t worry, ik ga u niet lastigvallen met het uitgebreide juryrapport hoe wij als Cromvoirtse in Oisterwijk en Nuth erin geslaagd zijn om aan deze doelen te voldoen. Veel belangrijker vind ik het om met u te delen dat het voor ons vooral business as usual was. De audit die voor de prijs gedaan is, geeft een waardevol inzicht in wat lekker loopt en waar je eventueel nog kunt verbeteren.

Dat je daarmee bezig blijft en alle kennis deelt is voor ons niet meer dan logisch. Dus was mijn speech zo geschreven; ik vertel gewoon hoe wij ons bedrijf runnen en dat de vier doelen hier altijd al naadloos bij pasten. In roerige tijden vallen mensen graag terug op zekerheden en vastigheden en een prijs daarvoor mag dan best op gepaste wijze gevierd worden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Een coach

25-10 Het bleek een gouden greep. Inmiddels had hij een groot bedrijfspand en dertig medewerkers.…

Columns

Belastingdienst

19-09 Ooit had hij het bedrijf overgenomen en van een traditionele verspaner omgebouwd tot een…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

18-07 Het ligt er natuurlijk megatondik bovenop wat het doel is van deze speciale open…

Columns

Vakantie

17-07 De maanden van mindere omzet en orderintake zijn begonnen. Klanten betalen wat later, want…

Columns

Bellen

19-06 Angst voor het onbekende en angst voor weinig interesse in zijn bedrijf en daardoor…

Columns

Reputatie

25-04 Hij liet graag zien hoe succesvol hij was. Strakke pakken met spierwitte overhemden, voor…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

11-04 In een flits d(w)alen m’n gedachten af naar de nieuwste stap in de optimalisatie…

Columns

Een stap terug?

27-02 Anton was ooit begonnen als servicemonteur bij de onderneming, een machinebouwer voor de bouwstoffenindustrie.…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?