Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

Diep in mijn jas weggedoken baan ik mij een weg tussen de sneeuwvlokken, die als wattenbolletjes naar beneden dwarrelen. Dwars door de vrieskou neem ik de shortcut naar het pand van onze voormalige buurman, het pand dat onlangs plotsklaps op ons pad kwam. Een once in a lifetime kans, waarvan ik gevoelsmatig dírect wist dat we moesten toeslaan. Na de zoveelste brand bij onze buur Fire Up, what’s in a name, werd uiteindelijk duidelijk dat dit bedrijf daar weg zou gaan. Nadat de renovatie helemaal klaar was en alles in prima conditie, betekende dit voor ons; the heat is on.

Column Ronnie van den Hurk

Met ruim 2000m2 biedt deze bedrijfshal precies het groeiperspectief dat we zochten in Oisterwijk. Maar hiervoor zou er nog wel heel wat water door de Rijn moeten stromen. Het plan was namelijk om onze fabriek in Nuth over te brengen naar Oisterwijk. Een buitengewoon moeilijk besluit. Het is alweer een kleine 10 jaar geleden dat we onze vestiging in het Zuid-Limburgse hebben overgenomen, dus hier ligt veel geschiedenis. Bovendien zijn er natuurlijk veel medewerkers met binding met de regio.

Anderzijds merkten we de laatste jaren ook dat Nuth steeds meer produceerde voor klanten die normaal gesproken vanuit Oisterwijk bediend worden. Dit betreft dan vooral de categorie waterstraalsnijden. Bij dit soort afwegingen moeten mijn compagnon Janwillem en ik voortdurend een blik op de toekomst hebben en de continuïteit bewaken. Wat is het beste voor het totale bedrijf? Dit zijn lastige trajecten, want dit betekent soms een spanningsveld tussen het algemeen belang en persoonlijke belangen. Daarbij zijn we niet over een nacht ijs, maar zeer zorgvuldig te werk gegaan.

Uiteindelijk werd de oplossing dat we onze kantoorfunctie behouden in Nuth, op een nieuw adres, en dat de productieafdeling is overgeplaatst naar ons nieuwe pand in Oisterwijk. Daarmee vindt ook het transport voortaan volledig van hieruit plaats.

Ik ga bij de deur naar binnen die we geplaatst hebben om nog makkelijker de oversteek te maken tussen onze twee panden. Vanuit de kou voelt het direct aangenaam op mijn gezicht. Al vanaf een afstandje zie ik onze waterstraalsnijders in productie, die vanuit Nuth zijn overgekomen. Daar beheersten ze deze techniek als geen ander. Het team uit Limburg zorgde in de spannende tijd voor een perfecte verhuizing. Dat is wat ik met recht noem, een warme overdracht!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Han van Rijn houdt overname-spreekuur op TechniShow

29-01 Han van Rijn begeleidt al meer dan 30 jaar ondernemers in de technische sector…

Columns

Vrijdag vrij!

18-12 Het jaar 2023 was voor veel ondernemers een bewogen jaar. De coronaperiode ligt achter…

Columns

Een coach

25-10 Het bleek een gouden greep. Inmiddels had hij een groot bedrijfspand en dertig medewerkers.…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

23-10 Maar voordat u het hier ook niet meer kunt bevatten, laat ik eerst even…

Columns

Belastingdienst

19-09 Ooit had hij het bedrijf overgenomen en van een traditionele verspaner omgebouwd tot een…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

18-07 Het ligt er natuurlijk megatondik bovenop wat het doel is van deze speciale open…

Columns

Vakantie

17-07 De maanden van mindere omzet en orderintake zijn begonnen. Klanten betalen wat later, want…

Columns

Bellen

19-06 Angst voor het onbekende en angst voor weinig interesse in zijn bedrijf en daardoor…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV