Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

Het jaar is wisselvallig begonnen. Een vorstin die emotioneel aankondigde af te treden leverde veel grappen op die zo het vriesvak in konden.

Een overheid die diep in de buidel tastte om al weer een bank te redden, daar kunnen we maar beter helemaal geen grappen meer over maken. En een voetbalclub, PSV, die de ene week in haar jubileumjaar serieus  kampioen wil worden en een week later die analyse tot het toppunt van humor verheft. Al dit soort turbulentie lijkt wel haast als een zuchtje wind aan onze tak van sport voorbij te gaan. De metaalsector is immers zo groot en robuust dat er minstens drie orkanen nodig lijken om wat stof te doen opwaaien. En toch is er ook ‘bij ons’ weer genoeg te beleven in 2013, zeg ik als de spreekwoordelijke Piet Paulusma die voorspelt dat het gisteren onstuimig weer was.

Zo zullen de aangekondigde pensioenaanpassingen van de twee grootste jongens in deze branche, PMT metaal en PME, de gemoederen nog wel even bezig houden lijkt mij. Dat kunnen we toch moeilijk nog een storm in een glas water noemen. En als we Guus Wouters, directeur PMT, mogen geloven is er nog meer slecht weer op komst als de economie niet op tijd hersteld. Maarrrr, zoals we blij zijn met het eerste flardje zon in het jaar, zo moeten we denk ik ook even een beetje met onze ogen dicht genieten van de flinterdunne verbetering in onze industrie. Ook al is die dan vooral te danken aan de export.

Wat mij altijd helpt om de toekomst zonnig tegemoet te zien is om vooruit te kijken naar nieuwe activiteiten in het jaar. Binnen ons bedrijf gaan we dit jaar de vruchten plukken van de prachtige nieuwe fabriek die we het afgelopen jaar hebben gerealiseerd. Dat ook de hele branche blijft bouwen aan ontwikkeling en verbetering kunt u perfect zien op de MetaalExpo, begin maart in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze vakbeurs zal bol staan van de praktische tips en oplossingen voor ons allemaal. Het thema ‘winst maken met kleine series’ past ons als een warme jas. Het is een eer dat we uitgenodigd zijn om daar een verhaal over te mogen houden.  Ik nodig u dan ook graag uit om daar samen met mij te zorgen voor wat opklaringen. Dus ik zeg; Oant Sjen, tot ziens.

(Ronnie van den Hurk spreekt op donderdag 7 maart van 13.40 tot 14.10 uur. Aansluitend is de verdiepingssessie van  14.20 tot 14.50 uur)

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Algemeen

MetaalExpo: Netwerken en kennis overdragen

01-03 Op dinsdag 5 maart begint in de Brabanthallen in Den Bosch de eerste editie…

Algemeen

Experts spreken over kleine series

01-03 Gaan we straks allemaal onze onderdelen printen in plaats van frezen en draaien? Scoort…

Geen categorie

Boere showt breedbandslijpmachines

27-02 Boere Machinefabriek, producent van breedschuurmachines voor de hout- en kunststofindustrie, maakt ook machines voor…

Geen categorie

Frezen, krimpen en spannen

27-02 De DHC Premium van LMT-Fette is een rustig lopende schachtfrees welke volgens leverancier Hagro…

Geen categorie

Compacte snelwisselmodule

27-02 In de met robots geautomatiseerde pallet- en gereedschapbehandeling gaat het er  uitgesproken nauw aan…

Geen categorie

H-frame robotconcept voor kleine series

27-02 Het H-frame robotconcept van Valk Welding is geschikt voor de productie van kleine series.…

Geen categorie

Compacte meetmachine met hoge nauwkeurigheid

27-02 De Zeiss Micura van Carl Zeiss is een compacte meetmachine met een hoge nauwkeurigheid…

Geen categorie

Sneller laserscannen

27-02 Hexagon Metrology heeft de techniek voor de laserscanner in draagbare meetarmen verder ontwikkeld. De…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV