Frezen, krimpen en spannen

De DHC Premium van LMT-Fette is een rustig lopende schachtfrees welke volgens leverancier Hagro Precisie hogere prestaties levert dan zijn voorganger bij zowel voor-en nabewerken.

De kleinste trillingen tijdens het frezen hebben een grote invloed op de kwaliteit van het oppervlak en de standtijd van het gereedschap. Dat is de reden waarom de experts van LMT-Fette de snijkanten van de DHC Premium hebben geoptimaliseerd. Opvallend is de toename van spaanvolume met wel 25%. De trillingarme DHC Premium frees profiteert van een ingenieuze geometrie: de op elkaar volgende snijkanten hebben verschillende spiraalhoeken. De innovatieve PVD high-performance coating samen met het nieuwe moedermateriaal (LCPK30M) zorgt voor een lange levensduur van het gereedschap en een zekere spaanafvoer.  Bijzonder kenmerk van de DHC Premium frees (‘Different Helix Cutter’) is zijn multifunctionaliteit: voor- en nabewerken is met één gereedschap mogelijk. Zo zijn ook smalle opstaande kanten en tot 2xD diepe groeven in staal- en gietijzersoorten met een perfecte oppervlaktekwaliteit realiseerbaar. Naast een korte en lange uitvoering is ook een extra lange versie verkrijgbaar.

Krimpapparaat
De nieuwe ThermoGrip ISG 3400-serie van Bilz  is een modulair krimpconcept dat zorgt voor zowel snel als veilig wisselen van gereedschappen waarbij veiligheid voorop staat. De apparaten volgens het  ‘cooldown’  concept combineren moderne inductietechniek met effectieve koeling middels vloeistofdouche;  meer zekerheid door verhitten en  koelen op één positie en dus geen verplaatsing van hete krimpopnames.

MakroGrip spanner
Lang Technik heeft een nog nauwkeurigere MakroGrip spanner ontwikkeld: Makro Grip Avanti. Deze haalt zijn nauwkeurigheid (± 0,01 mm) uit de verbeterde bekkengeleiding welke zorgt voor de hoogste precisie en parallelliteit. De geleideblokken op de slede zorgen voor een hoge precieze positionering van de bekken door een gepatenteerde verbinding. Het snelwisselsysteem van de opzetbekken bespaart opbouwtijden.   
Nieuw bij Dümmel is Rotaline – een universeel Highspeed fijnkottergereedschap met geïntegreerde digitale aflezing voor de bewerking van boringen vanaf diameter Ø 0,4 mm. Door geringe afmetingen is Rotaline geschikt voor toepassing op compacte machines met spindelgrootte SK30 of HSK40.

Hagro Precisie, stand 06.A090

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Algemeen

MetaalExpo: Netwerken en kennis overdragen

01-03 Op dinsdag 5 maart begint in de Brabanthallen in Den Bosch de eerste editie…

Algemeen

Experts spreken over kleine series

01-03 Gaan we straks allemaal onze onderdelen printen in plaats van frezen en draaien? Scoort…

Geen categorie

Boere showt breedbandslijpmachines

27-02 Boere Machinefabriek, producent van breedschuurmachines voor de hout- en kunststofindustrie, maakt ook machines voor…

Geen categorie

Compacte snelwisselmodule

27-02 In de met robots geautomatiseerde pallet- en gereedschapbehandeling gaat het er  uitgesproken nauw aan…

Geen categorie

H-frame robotconcept voor kleine series

27-02 Het H-frame robotconcept van Valk Welding is geschikt voor de productie van kleine series.…

Geen categorie

Compacte meetmachine met hoge nauwkeurigheid

27-02 De Zeiss Micura van Carl Zeiss is een compacte meetmachine met een hoge nauwkeurigheid…

Geen categorie

Sneller laserscannen

27-02 Hexagon Metrology heeft de techniek voor de laserscanner in draagbare meetarmen verder ontwikkeld. De…

Geen categorie

Draagbare arm voor contactmetingen

27-02 De Prime-arm van Faro is een zes-assige draagbare meetarm, die een zeer nauwkeurige contactmeting…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV