Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

0
322

Wauw, maar liefst in maart was het al zover, Nederland beleeft zijn eerste officiële warme dag van het jaar. Dat betekent met 20+ graden en een mooi PR-momentje voor het KNMI in de Bilt om weer eens wat warmterecords de ether in te slingeren. Nog even en we zitten met z’n allen met Kerst al met korte broek in de tuin. Op de radio hoorde ik de weerprofessoren door elkaar heen waaien of er nu wel echt sprake was van een record. Ik vond het zowel een aandoenlijke als pijnlijke discussie. Temperaturen die vechten om de eerste plaats, dat lijkt me een storm in een glas water. Achter die lijstjes gaan toch wel belangrijkere zaken schuil?

Op 23 maart steeg plaatselijk in Nieuwegein het kwik ook naar ongekende hoogte. Dit keer bracht dit niet Helga van Leur en haar vakbroeders op de been, maar de bezoekers aan het Metaalunie Smart Manufacturing Congres. De Koninklijke had deze mooie omlijsting bedacht voor de uitreiking van zijn gelijknamige Award. Dus liepen er die dag vooral een aantal genomineerden met bijzonder verhitte hoofdjes rond. En ik geef het eerlijk toe, dat gold ook voor mij. Niet eens zozeer voor de drie minuten pitch, die ik net als mijn medekandidaten later die dag mocht houden. Nee, het is het besef dat je met z’n allen ruim tien jaar gebouwd hebt aan een mooie moderne fabriek. De erkenning daarvoor. Noem het een soort plaatsvervangende spanning voor al die collega’s die op zo’n dag niet op een podium worden gehesen, maar daar absoluut thuishoren. Wat uiteraard ook van toepassing is voor die zeven andere genomineerden.

Op deze plek wil ik HGG International nogmaals feliciteren met het winnen van de Smart Manufacturing Award. Zoals ze dan zeggen, als je dan toch moet verliezen, is dit wel een heel mooi bedrijf om je meerdere in te moeten erkennen. Voor mij voelt het echter helemaal niet als verliezen. Wat vooral overheerst is de trots dat we dit met z’n allen door al die jaren heen bereikt hebben. En dat we van al die bijna 15.000 aangesloten MKB-bedrijven bij de Metaalunie ‘gewoon’ bij de top 3 zitten. Voordat ik mezelf nu laat verleiden om ook een lijstjes-fetisjist te worden, het gaat dus om het verhaal erachter. Mensen die bijdragen aan het succes kun je immers nooit genoeg in het zonnetje zetten.

Ronnie van den Hurk
De Cromvoirtse

(Visited 1 times, 1 visits today)