Geautomatiseerde smeedmatrijzenbewerking verhoogt productiecapaciteit

Dankzij standaardisering en een bewerkingscentrum C 22 UP van Hermle produceert de WMF Group nu veel rationeler de gereedschap- en matrijzenconstructies die nodig zijn voor de productie van hoogwaardig kookgerei en koksmessen. Zo is meer ruimte gecreëerd voor dienstverleningen aan externe klanten.

 

De WMF Group, onderdeel van het Franse concern Groupe SEB, profiteert van de uitstekende kook- en eetcultuur in diverse landen. Alleen al in het moederbedrijf Geislingen en in de nabij gelegen fabriek Hayingen zijn meer dan 2200 medewerkers bezig met de ontwikkeling en productie van kookgerei en koksmessen. Nog steeds worden veel van deze producten vervaardigd door het ver- en omvormen van onbewerkt plaatstaal. Het daarvoor noodzakelijke gereedschap vervaardigt de WMF Group grotendeels zelf in de eigen gereedschapsconstructie. “Wij gebruiken alleen voor ongeveer 30 verschillende messenmodellen tussen 100 en 150 smeedmatrijzen die steeds uit een boven- en een ondergedeelte van gehard warmwerkstaal bestaan”, licht Hans Brühl, vakman onderdelen- en gereedschapconstructie bij WMF, toe.

Meer smeedmatrijzen nodig
Voor een reproduceerbare hoge messenkwaliteit bewerken de matrijsconstructeurs deze na ongeveer 3.000 slagen bij. Daarbij wordt ongeveer 0,5 mm materiaal nauwkeurig volgens de contouren gefreesd, hetgeen bij de matrijzen tot circa 15 keer mogelijk is. “Vroeger voerden we al deze freeswerkzaamheden en het bijwerken uit op een HSC-freesmachine. Deze kon echter slechts twee smeedmatrijzen opnemen die dan successievelijk en in meerdere opspanningen omslachtig bewerkt moesten worden. Toen de messenproductie in Hayingen moest worden verhoogd en er meer smeedmatrijzen nodig waren ontstonden er capaciteitsknelpunten”, beschrijft Brühl de uitgangssituatie.

Eis: beste oppervlakken in de kortst mogelijke tijd
Uit de evaluatie, die zowel testseries met betrekking tot contournauwkeurigheid, precisie en oppervlaktekwaliteit als de opgave van een duidelijk gereduceerde bewerkingstijd bij de bijwerking omvatte, kwam het hoogwaardige 5-assige bewerkingscentrum C 22 UP van Hermle als winnaar uit de bus. Een samen met Hermle ontwikkeld bewerkingsproces leidde tot opmerkelijke resultaten. Niet alleen werd de gewenste reproduceerbare exacte contournauwkeurigheid bereikt, ook de bewerkingstijd werd duidelijk gereduceerd. Dankzij de uitrusting van het bewerkingscentrum C 22 UP met de elfvoudige palletwisselaar PW 150 is het nu bovendien mogelijk het bijwerken van de smeedmatrijzen onbemand uit te voeren, dat wil zeggen ook ‘s nachts en in het weekend. Hierdoor is nu extra capaciteit beschikbaar voor de bewerking van interne en externe opdrachten.

Bewezen: dubbel zo snel
Dat de productiviteit in de werktuig- en matrijzenconstructie van de WMF Group kon worden opgevoerd, vloeit enerzijds voort uit de standaardisering van de smeedmatrijzen. Anderzijds dragen het zelf ontwikkelde pallet- respectievelijk werkstuk-spansysteem met viervoudige schroefverbinding direct op de pallet en de automatisering door de palletwisselaar PW 150 bij aan een duidelijk efficiëntere bewerking. Axel Spadinger, hoofd Tool Engineering & Making bij de WMF Group, vat dit als volgt samen: “Wij konden bij het bijwerken van de smeedmatrijzen-paren de bewerkingstijd met 50 procent en meer reduceren. Omdat wij dit werk meestal ‘s nachts en in het weekend uitvoeren, kunnen we het bewerkingscentrum C 22 UP dus overdag heel flexibel voor alle voorkomende bewerkingen gebruiken. In combinatie met onze knowhow op het gebeid van werktuig- en matrijzenconstructie zijn wij nu in staat om ook externe klanten op tijd te bedienen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Freesdraai-technologie geeft vliegtuigmotoren boost

07-07 Naast het verfijnen van de aerodynamica, zullen de vliegtuigmotoren de grootste ontwikkeling door moeten…

Verspanen

Hermle presenteert automatisering voor pallet- én werkstukhandling

05-05 Het laadstation maakt het mogelijk om pallets en werkstukken parallel aan de productie op…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Corona geeft machine-ontwikkeling boost”

07-04 Machinebouwers hebben het afgelopen jaar niet op de rem getrapt als het op machine-ontwikkelingen…

Verspanen

Hermle wordt dienstverlener op gebied van Additive Manufacturing

05-03 De naam MPA staat voor Metal-Powder-Application, een proces dat ongeveer zeven jaar geleden door…

Toeleveren

3D-scanner zorgt voor interne logistiek zonder conflicten

12-06 Door steeds grotere en complexere projecten op het gebied van interne logistiek werd het…

Verspanen

Hermle vernieuwt robotsysteem

05-06 Een hoogtepunt van de traditionele huisbeurs van machinebouwer Hermle was vorige maand de presentatie…

Verspanen

AVB verbreedt doelgroep met nieuwe Hermle C400

18-03 Snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie, dat waren de belangrijkste punten waarop AVB de keuze voor…

Verspanen

Nieuw Hermle bewerkingscentrum voor Hetec

12-04 Verspaningstechniekdienstverlener Hetec heeft onlangs een nieuw 5-assig bewerkingscentrum van Hermle aangeschaft. De nieuwe machine…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X