Geavanceerde ponstechniek opent nieuwe markten voor Elan

De aankoop van een E6x ponscentrum van Prima Power heeft nieuwe markten geopend voor Elan in Varsseveld, fabrikant van dak- en wandsystemen en toeleverancier van plaatwerk producten en profielen.

Steeds vaker bieden investeringen ter vervanging van bestaande machines ook kansen om het afzetgebied te verbreden of te verdiepen, omdat de onderhavige technologie intussen verder is geëvolueerd. De nieuwe machine is niet alleen productiever, rendabeler en beter bedienbaar, maar opent ook andere markten omdat economisch bewerkingen uitvoerbaar zijn waartoe de voorgangster niet in staat was. Het nieuwe E6x ponscentrum van Prima Power bij Elan is een typisch voorbeeld uit die categorie. De machine vervangt een ponsmachine met zesvoudige ponskop en eenvoudige besturing. Door de veelzijdige bewerkingsmogelijkheden, de hoge productiviteit en de precisie kan de nieuwe machine worden ingezet voor de productie van plaatdelen die voorheen niet of niet rendabel te maken waren. Daardoor kan de onderneming nieuwe marktsegmenten betreden.

Elan ontwerpt, levert en monteert het bedrijf dak- en wandconstructies voor met name de industriële en zakelijke markt in Nederland, Duitsland en Engeland. De bouwactiviteiten lopen uiteen van kantoorpanden en bedrijfshallen tot bouwmarkten, fastfood-restaurants, autogarages et cetera. De plaatzetterij levert onderdelen voor de eigen dak- en wandsystemen en fungeert daarnaast als toeleverancier voor derden. Met een goed georganiseerde en een groot assortiment materialen dat op voorraad wordt gehouden – platen in circa 150 kleuren in diverse afmetingen en diktes – kan het bedrijf korte leveringstijden garanderen.

Het E6x-ponscentrum vertegenwoordigt de derde generatie van de servo-elektrisch gestuurde E-machines die Finn-Power, dat enkele jaren geleden opging in het Prima Power concern, al in 1998 op de markt bracht. Deze aandrijftechnologie combineert energiebesparing en ergonomie slim met een hoge precisie en productiviteit. De ponsslag wordt vanuit de besturing geregeld waardoor niet alleen een hoogwaardig ponsproces gerealiseerd wordt, maar ook een nauwkeurige buigcapaciteit ter beschikking staat en de geluidsproductie alsmede de warmteontwikkeling wordt gereduceerd. Tegelijkertijd is een hoge productiviteit haalbaar (700 ponsingen van Ø1 mm). Bediening en ergonomie zijn eigentijds. De machine is uitgerust met een gereedschaprevolver met Auto-Index (rotatie vanuit de besturing, Multi-Tool (meerdere gereedschappen) en buigstations. De revolver kan in totaal met 250 afzonderlijke gereedschappen worden uitgerust.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Wat goed is, is goed

14-03 En dus togen we naar Meuleman Engineering in Den Ham. Gert Veurink is er…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Euromac laat klanten meegroeien in automatisering

22-10 Euromac zet hiervoor in op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading- en…

Plaatbewerking

SafanDarley en Dumaco ontwikkelen volautomatisch knipcentrum

18-10 Dumaco in Kampen telt 85 medewerkers en richt zich vooral op het bewerken van…

Plaatbewerking

Trumpf lanceert nieuwe ponsmachine TruPunch 3000

27-10 Trumpf lanceert in het kader van de virtuele Euroblech zijn nieuwe ponsmachine TruPunch 3000.…

Plaatbewerking

Flexibel ponsen vanaf coil

18-12 Flexibiliteit is de grote kracht van de volledig servo-elektrische Linapunch MC-E lijn die Dimeco…

Plaatbewerking

Prima Power opent nieuwe fabriek in Finland

25-03 Prima Power heeft 21 maart een nieuwe fabriek in Finland geopend. Finn-Power Oy, onderdeel…

Plaatbewerking

RHTC demonstreert nieuwe machines op Euroblech

17-10 De Nederlandse producent en leverancier van persen RHTC presenteert op de Euroblech naast de…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?