Gebruiksvriendelijk TIG-lassen

De nieuwe Tetrix XQ 230 van EWM maakt hoogwaardig TIG-lassen mogelijk. EWM heeft zich bij de ontwikkeling van dit lasapparaat vooral toegelegd op verbeterde gebruiksvriendelijkheid.

De nieuwe Tetrix XQ 230 van EWM maakt hoogwaardig TIG-lassen mogelijk. EWM heeft zich bij de ontwikkeling van dit lasapparaat vooral toegelegd op verbeterde gebruiksvriendelijkheid.

Zo is de nieuwe besturing met het kleurendisplay van 7″ overzichtelijk en intuïtief te bedienen. Ze biedt optimale ondersteuning voor de instelling van parameters. Lasopdrachten zijn individueel programmeerbaar en kunnen op elk moment opnieuw worden opgeroepen.

Extreem krachtig

Het TIG-lasapparaat Tetrix XQ 230 is volgens EWM, Duitslands grootste fabrikant van lasapparatuur, extreem krachtig met een stroomsterkte tot 230A. Het kan rechtstreeks worden aangesloten op een eenfasig 230V stopcontact. Van de bouwplaats tot industriële toepassingen – het lasapparaat is geschikt voor continue werkzaamheden, zelfs bij een zwak elektriciteitsnet, bij lange primaire kabels of in de generatormodus.

Vier pulsvarianten

Afhankelijk van de lasopdracht kan de gebruiker kiezen uit tal van TIG- en elektrodefuncties. Er zijn maximaal vier pulsvarianten beschikbaar. Gebruikers kunnen optimaal gebruik maken van ideale laseigenschappen met stabielere vlamboog en optimale lasnaden. De Tetrix XQ 230 is verkrijgbaar als DC- of AC/DC-uitvoering en bestrijkt daarmee een breed spectrum toepassingen. Verschillende materialen kunnen volgens de fabrikant perfect worden gelast: van laag- en hooggelegeerd staal tot aluminium en aluminiumlegeringen tot non-ferrometalen en titanium.

Het toepassingsspectrum strekt zich uit van de levensmiddelenindustrie tot de lucht- en ruimtevaartindustrie, van de chemische industrie en de machine- en installatietechniek tot de metaalhandel.

Eenvoudige bediening

De kracht van de Tetrix XQ 230 zit met name in de gebruikersvriendelijkheid. Naast de beproefde Comfort 3.0-besturing kan de gebruiker ook de nieuwe Expert 3.0-besturing kiezen met een kleurendisplay van 7″ met hoge resolutie. Hiermee worden alle parameterinstellingen en stroomdiagrammen duidelijk weergegeven. Alle functies zijn rechtstreeks toegankelijk en talrijke instructies met afbeeldingen en snelmenu’s bieden extra ondersteuning bij het gebruik.

De besturing kan nauwkeurig worden ingesteld met het ergonomische Click-Wheel. Voor een comfortabele bediening en het gebruik van lashandschoenen werd het touchscreen bewust weggelaten. De gebruiker kan vijf individuele lasopdrachten als favorieten programmeren en ze eenvoudig met één druk op de knop oproepen.

De Tetrix XQ 230 kan optioneel worden uitgerust met een waterkoeler Cool XQ, lastoorts en trolley voor transport op bouwplaatsen of in een werkplaats.

De Tetrix XQ 230 kan optioneel worden uitgerust met een waterkoeler Cool XQ, lastoorts en trolley voor transport op bouwplaatsen of in een werkplaats.

Moeilijke omgevingen

Veel overige details zorgen voor een verbeterd werkproces. Zo is de bedrijfsstatus op elk moment zichtbaar op de geïntegreerde LED-balk. Het ergonomische ontwerp van het TIG-lasapparaat maakt werkzaamheden veilig en gemakkelijk. Door het robuuste ontwerp is het apparaat ook geschikt voor gebruik in moeilijke omgevingen.

De besturing wordt beschermd tegen vuil door een klep, maar kan ook met een gesloten klep worden gebruikt. Nog een pluspunt: de extreem stille, temperatuurgeregelde ventilator met geoptimaliseerde luchtstroom. De Tetrix XQ 230 kan optioneel worden uitgerust met een waterkoeler, lastoorts en trolley voor transport op bouwplaatsen of in een werkplaats.

Het watergekoelde koelsysteem Cool XQ zorgt ervoor dat de lastoorts continu kan worden gebruikt, zelfs onder hoge lasstromen, de grootste belastingen en ongunstige omstandigheden.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Esab maakt lassen met optimale booginstellingen makkelijker

12-09 Beide apparaten maken het gemakkelijker om te lassen met geoptimaliseerde booginstellingen omdat ze geavanceerde…

Personeel en Opleiding

Europees goud voor lasser Bart Willems

11-09 Het 3-daagse Europees kampioenschap voor beroepsonderwijs is zaterdagavond afgesloten met een feestelijke ceremonie en…

Verbinden

Lassen zonder zorgen

06-09 Of het nu gaat om lasmachines, lastoortsen of lasdraad, handmatig lassen, robotlassen of volledige…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

Automatisering

Beter lassen in scheepsbouw met KI

17-04 Betrouwbare en tegelijkertijd effectieve lasprocessen zijn van groot belang in de scheepsbouw. Geautomatiseerde processen…

Verbinden

Nederlands Kampioenschap Lassen bij SMEOT

13-03 Hier strijden studenten uit het hele land tegen elkaar om het eremetaal inclusief podiumplek.…

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verbinden

EWM lanceert nieuwe Picomig-modellen voor puls- en standaardlassen

10-10 Zowel met de Picomig 220 als de Picomig 225 kunnen lasstromen van 220 A…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema