Gedo: complete toeleverancier lastechniek

Op 1 november 1993 gestart als een reparatiebedrijf in de lastechniek,  is Technisch Bureau Gedo uitgegroeid tot een complete toeleverancier voor lastechnische bedrijven. Het in De Goorn (N-H) gevestigde bedrijf verkoopt en repareert lasapparatuur en levert de daarvoor benodigde producten, zoals lastoevoegmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen, slijpschijven, toortsen, laskabels en technische gassen.

Gedo is dealer van de Migatronic lasapparatuur en zal tijdens METAVAK diverse modellen demonstreren in haar lascabine. “Wij laten onder andere het spatarm mig lassen van RVS en het eenvoudig verticaal opgaand lassen van staal zien”, zegt Gerard Donk van Gedo. “Voor het hechten van RVS demonsteren wij het Migatronic Tig-a-Tack systeem, waarmee geen verbranding optreedt aan de achterzijde van het te lassen product.”
Momenteel is er een verschuiving gaande naar moderne lasapparatuur. Hierdoor ruilt Donk  regelmatig lasapparatuur in. “Deze machines zijn prima geschikt voor minder intensief gebruik. Wij testen alle apparatuur voordat deze bij onze klanten wordt afgeleverd. Alle apparaten kunnen compleet naar de specifieke wensen van de klant worden geleverd.”

Importeur Cobra
Gedo importeert, als enige in Nederland, het Cobra push pull lassysteem van MK Products uit Amerika, dat vooral productief en efficiënt is bij het verlassen van aluminium. Door het unieke aandrijfconcept is er altijd een stabiele draadaanvoer. Ook Cobra zal gedemonstreerd worden op METAVAK. Voor een goede persoonlijke bescherming tijdens het lassen importeert Gedo de automatische lashelmen van Eyerex uit Zwitserland. Deze helmen reageren extreem snel en niet alleen op licht, maar ook op magneetvelden. Door het grote zichtvenster met ‘true color ‘-beeld heeft de gebruiker goed zicht op het te lassen materiaal.

Slijpschijven
In het Gedo-assortiment zijn tevens de slijpschijven van Globe opgenomen. Er zijn schijven voor specifieke toepassingen. De Grindpower is een 2-laags schijf met zirconium voor het afbramen op staal. De Excellence 125×0,9 is bedoeld voor het snel doorslijpen van dunne RVS plaat. Door zijn speciale komvorm is deze zeer stabiel. De keramische lamellenschijf met korrel 40 een ideale vriend voor het schuren en licht verspanen van staal, RVS en aluminium. Door zijn lage warmteontwikkeling heeft de schijf een lange standtijd.

Technisch Bureau Gedo
Standnummer 206

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

BrakeForm voor kantpers

05-11 Op de steeds terugkerende vraag naar secundaire bewerkingen in combinatie met het kanten van…

Geen categorie

Bosch Supplies toont krachtige magneettafel

04-11 Bosch Supplies presenteert de nieuwste, krachtige NP-magneettafel voor zware freesbewerkingen van Soph. Naast de…

Geen categorie

Alles voor lassers

04-11 Huisman Gassen en Lastechniek in Tiel biedt het totale leveringspakket voor de lasser uit…

Geen categorie

Hagoort Air Cutting Oils voor nevelsmering

04-11 Hagoort Air Cutting Tools zijn hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistoffen van Jokisch voor toepassing in onder andere…

Geen categorie

Geran legt accent op poortautomatisering

04-11 Geran presenteert een belangrijk deel van haar uitgebreide assortiment. Het zwaartepunt op  METAVAK ligt…

Geen categorie

Matrho Premium Dealer Optimum CNC machines

04-11 Matrho Tools in Helmond mag zich de eerste Premium Dealer voor Nederland noemen van…

Geen categorie

Digitaal defect?

04-11 Stoxon Machines heeft altijd een oplossing voor een ‘defecte’ digitale aflezing. Door het verwerven…

Geen categorie

Landré showt frees-, erodeer- en ontbraammachines

04-11 Landré, technologieleverancier voor de maakindustrie, presenteert een aantal machines voor de verspaning en plaatbewerking…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV