Gereedschappen kijken en stamppot eten bij Hoffmann

Kennismaken met nieuwe snijgereedschappen, veiligheidsmatten en spantangen en ondertussen genieten van een heerlijk stamppottenbuffet. Dat deden zo’n 45 technici vorige week bij Hoffmann Quality Tools in Hengelo.

Vorig jaar hield Hoffmann maar liefst 14 Technic Forum bijeenkomsten op verschillende plaatsen in Nederland. Nu was er voor het eerst ook zo’n bijeenkomst op de thuisbasis in Hengelo. Want hier heeft Hoffmann nu de beschikking over een Hurco VMX30i bewerkingscentrum, waarop gereedschappen live kunnen worden gedemonstreerd.

Moederbedrijf Hoffmann Group organiseert in Duitsland al langer ‘Stammtisch’-avonden voor technici. Dit zijn bijeenkomsten, waar gezelligheid wordt gecombineerd met het geven van informatie over interessante nieuwe producten. Hiervoor worden uitgenodigd werkplaatschefs, werkvoorbereiders en machine-operators van klanten die dagelijks met deze producten werken.
Zo was dat ook op het Technic Forum in Hengelo. Zo’n 45 gasten kwamen na hun werk naar Hoffmann, waar ze werden onthaald op diverse presentaties, een uitgebreid stamppottenbuffet en na afloop een gezellig drankje. “Dit zijn altijd geweldige bijeenkomsten”, zegt Henri Blom, directeur van Hoffmann Quality Tools “Met zoveel mensen uit de techniek bij elkaar is de interactie groot. “Ze  zijn heel geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen, maar vinden het ook leuk om ervaringen uit te wisselen met collega’s.”

Garant gereedschappen
Hoffmann voert onder meer het eigen premium gereedschappenmerk Garant, dat een assortiment van zo’n 25.000 gereedschappen omvat, allemaal binnen 24 uur in Nederland leverbaar vanuit een groot nieuw magazijn in Neurenberg. Tijdens het Technic Forum, waarbij altijd enkele partners worden betrokken, werden diverse Garant gereedschappen gedemonstreerd op de Hurco machine. Zoals een Hi 5 vlakfrees voor hoge voedingen en een TPC frees (7-snijder) voor het uitkameren van een blok. Ook de Mastersteel Speed en Feed en de Powerdrill volboren werden getoond op de Hurco VMX 30i, die is uitgerust met de eenvoudig te programmeren Max5-besturing.
Ook het Garant gereedschapuitgifte systeem Tool 24 werd gedemonstreerd. Dit is een flexibel automatensysteem voor efficiënte en veilige gereedschapslevering. Notrax demonstreerde zijn ergonomische antivermoeidheids- en veiligheidsmatten en BIS Specials, dat de buitendienst van Hoffmann ondersteunt voor spantechniek, vooral op het gebied van draaien, was aanwezig om uitleg te geven over de Hainbuch spantangen en klauwplaten.

Uitbreiding assortiment met PBM
“Ik zou hier op zulke bijeenkomsten wel 100 mensen tegelijk willen ontvangen”, aldus Blom. Maar daarvoor is het onderkomen van Hoffmann op dit moment niet groot genoeg. Waarschijnlijk komt hier in de loop van volgend jaar verandering in. Want door de groei in Nederland loopt Hoffmann  (bijna 80 medewerkers) tegen de grenzen van het huidige pand in Hengelo aan. En omdat het huurcontract in het voorjaar van 2018 afloopt, is Blom op zoek naar een alternatief om verder te kunnen groeien. De noodzaak daartoe is des te groter omdat Hoffmann het assortiment in augustus gaat uitbreiden. Er komt dan een groot assortiment Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) bij. Blom is daar blij mee: “Veilig en ergonomisch werken wordt een steeds groter thema. In grote bedrijven is men daarmee al ver, maar in het midden- en kleinbedrijf valt daarmee nog veel te bereiken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Handbescherming tegen alle gevaren op mechanisch gebied

23-03 Veel bedrijven hoeven dus maar maximaal twaalf modellen op voorraad te hebben. Dit maakt…

Toeleveren

Design van GARANT producten opnieuw bekroond

02-02 In de categorie ‘werkplaats en gereedschap’ heeft het modulaire opbergsysteem GARANT Uni Line de…

Bedrijf en Economie

Hoffmann opent officieel nieuw pand in Twentse Borne

18-10 “De afgelopen tien jaar hebben we de omzet van 20 miljoen euro verdubbeld naar…

Verspanen

Hoffmann Group presenteert nieuwe catalogus 2021/2022

12-08 De nieuwe catalogus 2021/2022 biedt met meer dan 86.000 artikelen een uitgebreid assortiment kwaliteitsgereedschappen,…

Verspanen

Proceszeker diepgatboren in staal

29-09 De productfamilie GARANT Master voor hoogrendementverspaning van de Hoffmann Group krijgt nieuwe aanwas. Het…

Verspanen

Hoffmann Group presenteert eerste HPC-frees van nieuwe productlijn GARANT Master INOX M

16-09 De Hoffmann Group heeft zijn GARANT Master-productfamilie voor hoogrendementverspaning uitgebreid met de GARANT Master…

Verspanen

Nieuwe catalogus Hoffmann Group bevat 9000 nieuwe producten

28-07 Op 1 augustus presenteert de Hoffmann Group haar nieuwe catalogus 2020/2021. De geactualiseerde en…

Toeleveren

Bekken-snelwisselsysteem verlaagt insteltijden

10-07 GARANT Xtric heet de nieuwe centrische machineklem van de Hoffmann Group. Hij is uitgerust…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X