MetalNet neemt Machinefabriek Verhees over

0

MetalNet uit Valkenswaard neemt per 2 september de activiteiten van branche- en plaatsgenoot Machinefabriek Verhees over. Met de overname van dit professionele verspaningsbedrijf bouwt MetalNet haar positie in de branche verder uit.

MetalNet produceert en levert (fijn)mechanische componenten in grote en kleine series en bouwt deze waar nodig uit tot mechanische samenstellingen voor de machinebouw. De klanten zijn onder andere actief in de semicon-, voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Directeur Jan van Gerven: “Machinefabriek Verhees is in technisch opzicht een sterke partij met een stabiel marktaandeel. Deze overname versterkt onze marktpositie en biedt ons de kans te profiteren van de technisch goede productiecapaciteit, de goede vakmensen en de klanten van Machinefabriek Verhees. Deze overname is een logische stap in de groeistrategie die mijn broer Willem en ik begin 2016 in gang hebben gezet met de aankoop van een nieuw pand en het toetreden van onze derde vennoot Paul Coppens. Het is ons doel om onze basis te verbreden en risico’s te spreiden, om zo een gezond bedrijf te blijven in een markt die sterk in beweging is. Wij zijn trots dat wij dit mooie familiebedrijf, en daarmee een aantal nieuwe markten, aan MetalNet mogen toevoegen, evenals alle vakmensen van Machinefabriek Verhees.”

Focus op Autowell Benelux
Machinefabriek Verhees blijft actief op de huidige locatie als onderdeel van MetalNet. Jos en Ria Verhees, directie van Machinefabriek Verhees: “Voor ons is het heel prettig te weten dat ons personeel en onze productiecapaciteit in goede handen zijn bij MetalNet. Wij doen al jaren goed zaken met elkaar. Omdat onze dochters voor een andere koers kiezen, zochten wij naar een goede opvolging. Wij kunnen ons nu volledig focussen op AutoWell Benelux. Ons verspaningsbedrijf past precies in de gezonde groeistrategie van MetalNet. Zij hebben hun plek als betrouwbare leverancier van fijnmechanische componenten en samenstellingen inmiddels meer dan bewezen en zijn een commercieel sterke partij met een goede product- en marktkennis. De klanten profiteren direct van de hoge mate van kennis, hun sterke reputatie en netwerk en hun kijk op vernieuwing in de markt.”