GROB verhoogt flexibiliteit met pallet- en werkstukautomatisering

GROB is vanouds gespecialiseerd in de ontwikkeling van bewerkingsmachines en automatiseringsoplossingen voor de productie van middel- en grote series. Al geruime tijd breidt het bedrijf het machineportfolio uit om zo naast de automobielindustrie ook andere markten te kunnen bedienen. Die markten vragen in toenemende mate om oplossingen voor een flexibele productie van enkelstuks en kleine series. GROB heeft hierop gereageerd met de ontwikkeling van automatiseringsoplossingen voor pallet- en werkstukhandling.

GROB brengt met de nieuwe GROB-robotcel (GRC) PSS-R light palletautomatisering oplossingen op de markt voor flexibele automatisering (foto: Grob)

Vorig jaar introduceerde GROB jaar de nieuw ontwikkelde GROB-robotcel (GRC) en het palletopslagsysteem (PSS-R). Deze automatiseringsoplossingen verhogen de productiviteit, zorgen voor een efficiënt productieproces, garanderen een optimale werkstukhandling en kunnen optimaal worden aangepast aan de specifieke behoeften van klanten. Met de nieuw ontwikkelde GRC in combinatie met de bewerkingscentra in de G-serie, brengt GROB een totaaloplossing op de markt die optimaal op elkaar is afgestemd. Het compacte ontwerp van de GRC maakt een snelle en eenvoudige installatie mogelijk. Dankzij de gestandaardiseerde software kan de cel in korte tijd in gebruik worden genomen. Het innovatieve aanvoersysteem met lades maakt een langere onbemande productie mogelijk. Voor verschillende opspansystemen en werkstuktypes is een geautomatiseerd klemsysteem en grijperwissel beschikbaar. De koppeling met de GROB-besturingssoftware GROB4Automation maakt een flexibele planning van productieorders mogelijk en verbetert productieprocessen. De GROB-robotcel kan worden geconfigureerd met verschillende modules volgens de eisen van de klant.

Palletautomatisering

De nieuwe GROB PSS-R light palletautomatisering, dat recent voor het eerst wordt gepresenteerd op het Virtuele Open Huis, is geschikt voor de flexibele en economische productie van kleine en middelgrote series en enkelstuks. Het systeem heeft een capaciteit van maximaal tien pallets voor een palletgrootte van 320 mm x 320 mm of acht pallets voor een palletgrootte van 400 mm x 400 mm. De bediening is intuïtief en volledig geïntegreerd in de machinebesturing. Optioneel kan de PSS-R light ook worden aangesloten op de GROB4Automation besturingssoftware. Omdat de palletautomatisering het mogelijk maakt om werkstukken parallel aan de productie op te spannen, kunnen niet-productieve tijden worden verkort en spiltijden worden verlengd. Zo kan bijvoorbeeld bij een variant met tien pallets, die gemiddeld per pallet een bewerkingstijd heeft van 30 minuten, gedurende vijf uur onbemand geproduceerd worden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

YouTube-beroemdheid opnieuw ontworpen

13-09 De helm was een demonstratie van de expertise van de Japanse toeleverancier in het…

Verspanen

NOVA MAX freest astronomische onderdelen vijfassig simultaan

14-06 De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) is het samenwerkingsverband van de sterrenkundige instituten van…

TechnishowNieuws

Grob presenteert compacte vijfasser live onder spaan op TechniShow

10-08 “De TechniShow komt precies op het goede moment om ons nieuwe bewerkingscentrum aan het…

3D

Grob introduceert GMP300 metaalprinter als primeur op open huis

04-05 “Na twee virtuele huisbeurzen in 2020 en 2021 zijn we blij dat we onze…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Corona geeft machine-ontwikkeling boost”

07-04 Machinebouwers hebben het afgelopen jaar niet op de rem getrapt als het op machine-ontwikkelingen…

Verspanen

Grob introduceert drie nieuwe vierassers

17-03 Het virtuele open huis van Grob is een vijfdaags evenement waar oplossingen en producten…

Verspanen

Technology Tour Grob en Iscar bij STODT

09-09 De Technology Tour van Grob Benelux en Iscar doet op 6, 7 en 8…

Automatisering

Niemand wil ontbreken op EMO

11-09 Alle belangrijke fabrikanten van productietechniek presenteren zich van 16 tot en met 21 september…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?