Groot draaifreescentrum Emco

0

De kennis van frezen van Emco Mecof en de draaicompetenties van Emco zijn samengebracht in de Hyperturn 200 Powermill. Emco presenteert dit nieuwe draaifreescentrum, dat de Hyperturn-serie completeert, op de EMO. Het is een machine voor het compleetbewerken van grote werkstukken in één opspanning.

Het grote werkbereik van de nieuwe Hyperturn maakt het bewerken mogelijk van werkstukken met een maximale draaidiameter van 1.000 mm en een bewerkingslengte van 6.200 mm. In de machine kan een werkstukmassa van 6.000 kg worden opgespannen; in de klauwplaat 1.500 kg.
Het is het R&D-team van Emco Italië gelukt gelijkwaardige draai- en freeseenheden constructief in te zetten, wat af te lezen valt aan de vermogensdata: draaispindel met 84 kW, 6400 Nm koppel, freesspindel met 80 kW bij 700 Nm. De Hyperturn Powermill heeft maximaal 200 posities voor gereedschappen.
De HT 200 PM die op de EMO te zien zal zijn, is uitgerust met een Siemens 840D sl inclusief Shop-Turn, die ook op de andere machines van deze serie zit. Emco noemt de machine geschikt voor algemene toepassingen, aerospace, scheepsbouw, energietechniek en de productie van assen voor dieselmotoren.  
Emco wordt in Nederland vertegenwoordigd door De Ridder THO in Best