Hagoort introduceert productlijn voor Grade 1 en Grade 2 reiniging

0

Hagoort Groep introduceert een lijn vloeistoffen die ruimschoots voldoet aan de reinheidseisen die tegenwoordig door steeds meer bedrijven worden geëist.

“De reinheidseisen aan verspaande producten worden steeds hoger”, vertelt Pim van den Borne, Technisch Adviseur bij Hagoort Groep. “Bij het behalen van deze eisen is het productie- en reinigingsproces een essentieel onderdeel. Steeds meer bedrijven schrijven het gebruik van snij-koelvloeistoffen en reinigingsmiddelen voor. Na uitvoerige tests, waaronder restgasanalyse, kan worden gegarandeerd dat deze producten uitermate geschikt zijn voor productie van halffabricaten die moeten voldoen aan deze eisen, waaronder Grade 2 reiniging. Deze certificering onderschrijft de hoogwaardige eigenschappen van onze snij-koelvloeistoffen.”

Hagoort Groep gaat nog een stap verder. Zo is de snij-koelvloeistof Kompakt Y500 getest conform Grade 1 reiniging. Het gerenommeerde Duitse bedrijf Vacom uit Großlöbichau voerde deze tests uit en kwam tot het eindoordeel dat de componenten die zijn vervaardigd met het koelsmeermiddel Kompakt Y500 zijn gereinigd volgens de gespecificeerde Grade 1 en de RGA-meting hebben doorstaan.

Smart Technology

Hagoort Groep gaat voorop in ‘smart technology’. De specialist op het gebied van metaalbewerkingsvloeistoffen en toebehoren presenteert namelijk het Jokisch FOSIA SFM fluid-monitoring systeem. Dit systeem stelt verspanende bedrijven in staat om volledige controle te houden over de snij-koelvloeistof in de machines.

Het Jokisch FOSIA SFM fluid-monitoring systeem stelt verspanende bedrijven in staat om volledige controle te houden over de snij-koelvloeistof in de machines.
Het Jokisch FOSIA SFM fluid-monitoring systeem stelt verspanende bedrijven in staat om volledige controle te houden over de snij-koelvloeistof in de machines.

Het Jokisch FOSIA SFM fluid-monitoring systeem is een innovatief systeem dat het koelmiddelbeheerproces automatiseert. Het handhaaft automatisch het vloeistofniveau en de juiste concentratie, voor optimale prestaties en verlenging van de levensduur van de koelvloeistof. Deze ontwikkeling zal de werklast van de operator verlichten en de ecologische voetafdruk van de productie verminderen.

De volledig automatische regeleenheid bewaakt de kwaliteit van de koelvloeistof in de metaalbewerkingsmachine. Het optimale vloeistofniveau wordt gehandhaafd door geautomatiseerde vulprocessen en metingen die zijn geconfigureerd volgens specifieke behoeften. Wanneer de kwaliteit van de metaalbewerkingsvloeistof verandert, kan het Jokisch FOSIA SFM fluid-monitoring systeem deze aanpassen of waarschuwen wanneer actie nodig is.

Klanten stellen hoge eisen

Binnen de verspanende industrie wordt flink geïnnoveerd. “Onze klanten stellen hoge eisen en dat is terecht”, aldus Pim Hagoort. “Wij zijn iedere dag bezig met onderzoek en ontwikkeling om onze klanten te voorzien van producten die ruimschoots voldoen aan deze eisen. Onze klanten moeten niet bezig zijn met de vloeistof op de machine, daar is hun tijd te kostbaar voor. Wij zijn het onze klanten verplicht ze te adviseren met passende producten en hen, daar waar nodig, te ontzorgen. Dat is iedere dag weer onze focus. En dat doen we met veel passie!”