Halter CNC Automation en Fastems bundelen krachten

0

Halter CNC Automation uit Hoevelaken en Fastems uit Finland starten een joint venture. Onderdelen van Fastems Systems GmbH die gerelateerd zijn aan de R&D en productie van het Halter LoadAssistant portfolio worden overgebracht naar het nieuwe bedrijf Halter CNC Automation GmbH. Deze onderneming, die wordt gevestigd in Issum (Duitsland), gaat samen met Halter CNC Automation in Hoevelaken de Halter Group vormen.

Sinds de oprichting in 2013 heeft Halter nauw samengewerkt met Fastems bij de ontwikkeling en productie van de Halter LoadAssistant. Een vruchtbare samenwerking, want sinds de introductie in 2014 zijn honderden units geleverd in meer dan 25 landen, middels een netwerk van fabrikanten en dealers in Europa en de Verenigde Staten. Een intensievere en geïntegreerde samenwerking is daarom een logische volgende stap om een toonaangevende leverancier te worden op het gebied van flexibele, plug & play automatisering voor CNC-machines.

Effectiever opereren op wereldwijde schaal

Wouter van Halteren, CEO van Halter CNC Automation: “Deze joint venture creëert direct een unieke verkoop-, service-, productie- en engineeringomgeving, wat voor onze klanten de best denkbare klantervaring zal betekenen. Met de introductie van nieuwe modellen, zoals de Halter Big op de EMO, en het aanbieden van extra services zoals application engineering en consultancy, helpen wij onze klanten concurrerend en winstgevend te blijven. Nu wij de ‘Halter activiteiten’ van Fastems integreren in de Halter Group, kunnen we dit nog effectiever doen en op een wereldwijde schaal.”

Nieuwe groeifase

Heikki Hallila, Managing Director van Fastems Systems GmbH in Duitsland: “In de afgelopen jaren heeft de vraag naar plug & play automatiseringsoplossingen van Halter zich sterk ontwikkeld en gaat nu richting een nieuwe groeifase, hetgeen ook andere eisen stelt aan de samenwerking. De geplande joint venture geeft Halter de mogelijkheid nog sneller met nieuwe ontwikkelingen op de markt te komen en het serviceniveau voor de snel toenemende installed base te verbeteren.”

Mikko Nyman, CEO van Fastems Group: “Vanaf het begin zijn wij als ontwikkelingspartner betrokken geweest bij de oplossingen van Halter. De samenwerking op het gebied van productontwikkeling en technologie is alleen maar toegenomen en Halter heeft succesvol bewezen dat het voldoet aan de wensen van metaalbewerkingsbedrijven om eenvoudig en snel productiviteit te verbeteren. Gezien de continue groei van Halter is de joint venture een logische volgende stap, om zodoende de capaciteiten van Halter te verruimen en nog meer slimme oplossingen op de markt te brengen.”

Het is de bedoeling dat de joint venture op 30 september start. Wouter van Halteren (CEO) en Spela Zalokar (Managing Director), oprichters van Halter CNC Automation, gaan het management vormen van de Halter Group.