Halter CNC Automation verhuisd naar Hoevelaken

0

Halter CNC Automation is verhuisd naar de Hogebrinkerweg 19 in Hoevelaken. Vanwege de gestage groei was er behoefte aan meer ruimte. In het nieuwe onderkomen is er voldoende ruimte om de groei (op kantoorgebied) te faciliteren.

De CEO van Halter CNC Automation, Wouter van Halteren, ontwikkelde in 2013 een verplaatsbare robotcel met een 6-assige beladingsrobot voor het efficiënter be- en ontladen van CNC-bewerkingsmachines. Zo wordt onder andere het aantal spindeluren verhoogd, alsmede het gebruiksgemak. Voor de ontwikkeling van deze ‘plug and play’ beladingsrobot, Halter LoadAssistant geheten, bundelde Van Halteren zijn jarenlange ervaring in de verspanende industrie met zijn kennis van productieautomatisering. Het resultaat: een verplaatsbare robotcel met opgebouwde beladingsrobot, waarmee het rendement van elk type CNC-draai- en freesmachine in een ommezwaai kan worden verhoogd, zonder dat daarvoor kennis van programmeren van robots nodig is. Met deze ontwikkeling speelde Van Halteren in op een groeiende behoefte in de markt. Afgelopen jaar eindigde zijn bedrijf met deze universele oplossing op de 7e plaats in de top 100 van de meest innovatieve Nederlandse MKB-bedrijven.

Experience center
Sinds de oprichting van Halter CNC Automation is de organisatie zodanig fors gegroeid, dat ze inmiddels in 18 landen wereldwijd actief is; van Europa tot Amerika en Nieuw-Zeeland. Naast het hoofdkantoor in Nederland heeft Halter CNC Automation nog twee eigen verkoopkantoren in de UK (sinds juni 2017) en de Verenigde Staten. Conform verwachting opent Halter op de nieuwe locatie in Hoevelaken binnen afzienbare tijd een Europees ‘Experience center’. Verder worden maandelijks (klantspecifieke) workshops verzorgd voor (potentiële) klanten en andere geïnteresseerden in het Halter Technology Center in het Duitse Issum. Noemenswaardig tot slot is dat ook het internationaal opererende serviceteam van Halter wederom is uitgebreid met nieuwe medewerkers. Dit met als doel om wereldwijd de service naar de klanten verder te professionaliseren.