Halter klaar voor groei in nieuwe productiehal

Halter CNC Automation heeft intrede gedaan in een nieuwe productiehal in het Duitse Issum. De fabrikant van automatiseringsoplossingen was uit zijn jasje gegroeid en is daarom verhuisd naar het voormalige pand van Fastems. Met een vloeroppervlak van 2.500 m2 is Halter helemaal klaar voor toekomstige groei.

De nieuwe productiehal van Halter CNC Automation in Issum heeft een productiecapaciteit van 250 systemen per jaar.

Het nieuwe pand van Halter CNC Automation is inmiddels ingericht op een productiecapaciteit van 250 systemen per jaar. De laatste paar jaar is de vraag naar de automatiseringsoplossingen van Halter sterk gestegen. Met name de Duitse en Amerikaanse markt groeit snel volgens Halter. “Sinds de zomer van 2021 is het hard gegaan. Ondanks Covid en nu de oorlog in Oekraïne, zijn maakbedrijven zo ontzettend druk dat ze bijna gedwongen worden om te automatiseren. Duitsland en de Verenigde Staten springen daar voor ons bovenuit. Het zijn beide landen waar nog veel seriewerk is en waar automatisering dus ook echt loont. Als we kijken naar de Amerikaanse markt, waar we een eigen vestiging hebben, dan zien we dat daar het automatiseren nu begint te komen.

Hoewel de salarissen daar een stuk lager liggen en er heel anders met personeel wordt omgegaan, is daar nu toch ook het besef gekomen dat er met automatisering meer rendement valt te behalen. Immers, om die dure bewerkingsmachine optimaal te laten renderen, moet je streven naar maximale spindeluren. Daar komt automatisering om de hoek”, vertelt Wouter van Halteren, directeur van Halter CNC Automation.

Klantspecifieke behoeften

Alle automatiseringsoplossingen van Halter, dus ook de systemen die in Amerika worden verkocht, worden in Issum geproduceerd. Elk systeem wordt in een vast slot en op bestelling gebouwd. Ondanks dat de levertijden zijn opgelopen door bepaalde onderdelen die slecht leverbaar zijn, bouwt Halter een automatiseringsoplossing van start tot eind in ongeveer twee weken. “De reden dat we onze systemen in Duitsland bouwen heeft te maken met de hoogstaande Duitse machinebouw. Alles verloopt volgens een vaste structuur en vaste protocollen, waardoor de kwaliteit altijd goed en constant is”, vertelt Frans Fontein van Halter CNC Automation.

Halter heeft in 2019 de complete engineering en productie van Fastems Systems in Issum overgenomen. Hierdoor kan het bedrijf nu flexibel reageren op veranderingen in de markt en snel inspelen op klantspecifieke behoeften. Want ondanks dat Halter een portfolio heeft met standaard automatiseringscellen, komt het toch steeds vaker voor dat er speciale wensen zijn vanuit de klant. Denk bijvoorbeeld aan de behoefte om werkstukken na het verspanen te meten op een meetmachine of om ze te reinigen in een reinigingsmachine. Dankzij de engineeringafdeling kan Halter haar cellen snel aanpassen om dit soort handelingen uit te voeren.

Tijdens de Workshop Week organiseerde Halter meerdere demo’s op verschillende standaard Halter LoadAssistant.

Tijdens de Workshop Week organiseerde Halter meerdere demo’s op verschillende standaard Halter LoadAssistant.

Standaard assortiment

Halter heeft drie type LoadAssistants leverbaar in het standaard programma. De Universal is geschikt voor draaien en frezen, de TurnStacker voor draaidelen en de MillStacker voor freesdelen. De drie systemen zijn verkrijgbaar in de versies Compact, Premium en Big met een robotarm van 12 kg, 20 kg, 35 kg of 70 kg. De compact is vorig jaar geïntroduceerd en daarmee het nieuwste lid van de LoadAssistant familie. Het systeem is compact vormgegeven en kan daardoor goed concurreren met cobot-oplossingen. “Een automatisering moet robuust zijn en niet bij het minste of geringste stil komen te staan. Dat is vaak het nadeel van een cobot. Daarom hebben we een cel ontwikkeld die qua afmeting vergelijkbaar is met een cobot, maar wel over een robuuste Fanuc robot beschikt en alle voordelen heeft van een Halter, zoals met name de korte omsteltijden”, aldus Van Halteren.

Om klanten de nieuwe locatie te laten zien, organiseerde Halter medio mei de Workshop Week. Naast een rondleiding door de fabriek, organiseerde de producent diverse demonstraties met de verschillende automatiseringscellen. “We exposeren dit jaar niet op de Metav en TechniShow dus hebben we alle aandacht gevestigd op een eigen evenement. Het voordeel van een huisshow is dat je veel meer tijd kan besteden aan specifieke vraagstukken. Dat is een belangrijk voordeel. Overigens blijven beurzen een belangrijke manier om je als bedrijf te profileren. Helaas valt de TechniShow dit jaar qua datum niet zo gunstig dus richten we ons op de AMB in Stuttgart en de IMTS in Chicago”, zegt Van Halteren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Workshop Week en Open Huis Halter

05-04 Het montageoppervlak voor de verschillende versies van de LoadAssistant is vergroot van voorheen 900…

Automatisering

‘Automatisering sleutel tot succes in post-corona tijdperk’

02-07 Maakbedrijven moeten anders naar de inrichting van hun productieomgeving gaan kijken. De bezettingsgraad van…

Automatisering

Plug and play automatisering voor zwaardere werkstukken

23-03 Flexibiliteit en meer onbemande uren in het draaien van zwaardere werkstukken: dat zocht Mechanische…

Automatisering

Delftse studenten inspiratiebron voor doorontwikkeling Halter LoadAssistant

04-06 Halter CNC Automation is partner van de eerste TU Delft Ideation Contest. Studenten van…

Automatisering

Voor elke verspaner is er de juiste robot

28-01 Veel verspaners denken na over robotisering van hun CNC-machines, maar ze nemen er dikwijls…

Automatisering

Brabantse Metaaldagen op koers

19-12 De plattegrond voor het nieuwe evenement De Brabantse Metaaldagen raakt al aardig gevuld. Ook…

Automatisering

Halter toont flexibele automatisering tijdens Okuma Technology Days

21-11 Halter CNC Automation demonstreert van 4 tot en met 6 december de Halter LoadAssistant…

Automatisering

Halter op IMTS Chicago en AMB Stuttgart

13-08 Halter CNC Automation uit Hoevelaken is in september present op twee internationale beurzen: van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X