Hedelius presenteert compact broertje van T7

Ruim 500 bezoekers lieten zich op 23 en 24 april verspaningstechnisch bijpraten op het open huis van de fabrikant van bewerkingscentra Hedelius in Meppen (D). De bezoekers konden kennismaken met het onlangs geopende, 1600 vierkante meter grote trainings- en demonstratiecentrum, waar een tiental modellen, veelal onder spaan, werd gedemonstreerd.

Daaronder ook de Tiltenta T7, een in 2013 op de markt gebrachte machine. Richard Hermans, directeur van de Nederlandse vertegenwoordiger Promas uit Maasbree, meldt dat ook Nederlandse bedrijven gecharmeerd zijn van het machineconcept met zijn zwenkbare hoofdspil en geïntegreerde NC-draaitafel.
Met de T6 heeft de T7 er inmiddels een klein, compact broertje bij; dit is een van de drie noviteiten die Hedelius tijdens het open huis presenteerde. De tweede betreft een uitbreiding van het gereedschapmagazijn van de Tiltenta T7. De derde noviteit vormt een uitvoering van de T7 met twee NC-draaitafels in plaats van één. Alle noviteiten zijn dus variaties op het Tiltenta-thema.

Onder de bezoekers waren veel afvaardigingen van metaalbedrijven uit ons land. “Nederland is een belangrijke exportmarkt voor onze machines”, zegt managing director Dennis Hempelmann van Hedelius. “Met onze vertegenwoordiger Promas hebben we al meer dan vijftien jaar een uitstekende partner, die de Hedelius-formule met verve weet uit te dragen. Niet zonder resultaat: de laatste drie jaar verdubbelde onze omzet in de Lage Landen. Ook zien we steeds vaker dat na een eerste aankoop van een Herdelius machine er een tweede en derde volgt.”

De Hedelius-formule heeft vier facetten: technologie, de prijs/kwaliteitverhouding, de mogelijkheid om machines uit voorraad te leveren en een prettige relatie met de afnemers. De technologie is terug te vinden in een aantal vindingen en voorzieningen die de machines precisie en snelheid bieden, ook op langere termijn. Eén voorbeeld is de Celox motorspil, met hybride lagertechniek, een hydromechanisch gereedschapspansysteem, hoge stijfheid en rondloopprecisie. Hedelius kan een hoge kwaliteit bieden tegen een goede prijs door seriematige opbouw uit modules. De klant houdt overigens de mogelijkheid om het eindproduct door keuze uit bijvoorbeeld spiltoerentallen en vermogens alsmede een veelheid aan opties geheel voor de eigen situatie te optimaliseren. Een deel van de productie is bestemd om op voorraad te houden, zodat een aantal modellen snel geleverd kan worden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Makino a40 Special Edition voor aluminium spuitgietdelen

24-11 De nieuwe 20.000 rpm spil levert snellere bewerking met speciale PCD gereedschappen, terwijl de…

Verspanen

Metalnet anticipeert met Yasda op toenemend precisiewerk

31-03 Dankzij het grote gereedschapsmagazijn en de palletautomatisering kan Metalnet het bewerkingscentrum ook inzetten voor…

Verspanen

Hyundai Wia introduceert grote vijf-assige XF8500 met box-in-box principe

21-12 Hyundai Wia, heeft de XF8500 geïntroduceerd. Dit vijfassige verticale bewerkingscentrum is de nieuwste telg…

Verspanen

Fehlmann viert 90-jarig jubileum met nieuwe vijf-asser

16-12 Fehlmann vierde eind oktober het 90-jarig jubileum met een open huis in Seon (Z).…

Verspanen

Doosan brengt precisie en productiviteit in groot verspanen

24-09 Met de nieuwe Puma SMX5100L/LS Series heeft Doosan een multitasking draaicentrum op de markt…

Verspanen

AVB verbreedt doelgroep met nieuwe Hermle C400

18-03 Snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie, dat waren de belangrijkste punten waarop AVB de keuze voor…

Verspanen

Kessel vergroot mogelijkheden met Doosan multi tasking centrum

29-01 Bij Kessel Machinefabriek in Veghel is kort voor de jaarwisseling een Doosan multi tasking…

Verspanen

Holterman freest storingsvrij

16-01 Machinefabriek Jef Holterman heeft al ruim 50 jaar ervaring in een aantal specifieke industrieën,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X