Hermes presenteert nieuwe power-schuurband

0

Onder het motto ‘One-Stop Solution’ voor industriële schuurprocessen presenteert Hermes Schleifmittel zich op de Euroblech als complete leverancier van schuurmaterialen voor de bewerking van roestvrijstalen coils en platen.

Van grof naar fijn, van ontbramen tot finishen, Hermes nodigt geïnteresseerde partijen en haar zakelijke partners uit om het uitgebreide assortiment voor het gehele proces voor het schuren van roestvrij staal coils en platen op haar interactieve stand te bezoeken. Vervolgens kan persoonlijk met de Hermes experts van gedachten gewisseld worden over individuele oplossingen.

Keramische korrel schuurband
De focus van deze Euroblech is de presentatie van de nieuwe power-keramische schuurband CERAMIT CR 176. De productontwikkeling van deze schuurband, met extra top-size laag in de grove korrels P40, P60 en P80, voor reparatieschuren van dikke platen, heeft volgens Hermes geresulteerd in een echt verspaningswonder. “Een tot 300% hogere verspaning in vergelijking met conventionele types spreekt duidelijke taal.” Tegelijkertijd overtuigt de CR 176 CERAMIT in de fijne korrels P280, P320 en P400 in de optische finish van roestvrijstalen coils en platen op twee manieren: ten eerste met een significant langere levensduur en ten tweede met een consistente homogene oppervlaktekwaliteit. De extreem scheurbestendige papieren drager zorgt voor stabiliteit bij de hoge belasting van powerschuren en zorgt voor consistente oppervlaktekwaliteiten gedurende de gehele levensduur. Bovendien is de band met deze drager een goed economisch alternatief voor de banden met linnen drager.

Alternatief voor borstelfinish
Een ander aandachtspunt op de Euroblech is de ‘borstelfinish’ met de Hermes kurkschuurband (kurk RB 515 X). Bezoekers van de beurs kunnen zich overtuigen van de vele voordelen van deze kurkband zoals efficiëntie en kwaliteit. Last but not least presenteert Hermes zijn productportfolio met schuurmaterialen voor het ontbramen van gestanste platen. Dit zijn reeds bestaande producten zoals de linnen schuurbanden (RB 377 YX) of non woven schuurbanden (webrax AN 702).

Hermes Abrasives Institute
De Hermes-experts zijn op de stand ook beschikbaar voor vragen van geïnteresseerde bezoekers over het HAI-serviceaanbod. HAI staat voor Hermes Abrasives Institute, waar theorie in praktijk wordt omgezet. Dit geldt ook voor advies aan de klant over eigen slijpprocessen, training in theorie en praktijk rond slijpen en het opstellen van handboeken. Het Hermes-beursteam biedt bezoekers ook de mogelijkheid om in de stand het schuren van een daar beschikbaar werkstuk uit te proberen.

Hermes, hal 13, stand B44