Hoffmann Group presenteert eerste HPC-frees van nieuwe productlijn GARANT Master INOX M

0

De Hoffmann Group heeft zijn GARANT Master-productfamilie voor hoogrendementverspaning uitgebreid met de GARANT Master INOX M-productlijn voor hooggelegeerde roestvaste staalsoorten volgens ISO M.

De nieuwe HPC-frees GARANT Master INOX M en de kordelruwfrees GARANT Master INOX M SlotMachine overtuigen ook in duplex door hun hoge verspaningscapaciteit met hoge voedingen en verhoogde standtijden. Om deze bijzondere prestatie te bereiken, heeft de Hoffmann Group een nieuw ontwikkeld ultra-fijnkorrelig substraat gebruikt.

De multilayer-coating is opnieuw opgebouwd en de spaanruimtes zijn verbeterd. Vanwege zijn hoge proceszekerheid is de GARANT Master INOX M SlotMachine ook perfect voor geautomatiseerde productie. De gereedschappen zijn verkrijgbaar via de nieuwe catalogus 2020/2021 en in de eShop van de Hoffmann Group.

Kanten en spiebaanfrezen

De viersnijder HPC-frees GARANT Master INOX M is geschikt voor het kanten en spiebaanfrezen, maar kan ook voor andere operaties zoals ramping, duikfrezen en helixfrezen worden gebruikt. Want met zijn geoptimaliseerde kopse geometrie is de frees veelzijdig inzetbaar. De speciaal geprepareerde snijkanten creëren een relatief hoge oppervlaktekwaliteit en de spanen worden betrouwbaar afgevoerd dankzij de royaal uitgevoerde spaanruimtes. Een variabele spoed en een versterkte kerndiameter zorgen voor geluidsarm frezen.

De kordelruwfrees GARANT Master INOX M SlotMachine is extreem proceszeker en ook geschikt voor de geautomatiseerde productie.
De kordelruwfrees GARANT Master INOX M SlotMachine is extreem proceszeker en ook geschikt voor de geautomatiseerde productie.

Hoge voedingen voor vollegroef-frezen

De kordelruwfrees GARANT Master INOX M SlotMachine maakt ook hoge voedingen mogelijk voor vollegroef-frezen met meer dan 1xD en kan ook delicate componenten efficiënt bewerken. Voor grotere diameters heeft hij niet slechts vier, maar vijf snijkanten.

Het innovatieve kordelprofiel genereert minder snijdruk en vormt compacte spanen, die via vlakke spaangroeven worden afgevoerd en zelfs bij de vijfsnijder niet in de nauwere spaanruimtes vastlopen. Licht afgeronde kanten beschermen de snijkanten tegen uitbrokkelen en verlengen zo de levensduur van de frees. Door zijn proceszekerheid is deze HPC-frees ook voorbestemd voor gebruik in de geautomatiseerde productie.