Hoofdrol voor Technologies Added en Sustainder

De Nederlandse bedrijven Technologies Added en Sustainder spelen een belangrijke rol in een aflevering van de videoserie ‘Digitally Enlightened’, een productie van BBC StoryWorks Commercial Productions in opdracht van Digitaleurope.

Sustainder produceert een groot aantal varianten van zijn verlichtingsarmaturen in de shared productiefaciliteit van Technologies Added in Emmen.

De serie vestigt de aandacht op de grote maatschappelijke, sociale en economische veranderingen als gevolg van de digitalisering. In de aflevering die gemaakt is in samenwerking met Rockwell Automation ligt de focus op de flexibilisering van productieprocessen, die bedrijven in staat stelt snel en flexibel te reageren op vragen uit de markt. Sustainder, producent van slimme straatverlichting, produceert een groot aantal varianten van zijn verlichtingsarmaturen in de shared productiefaciliteit van Technologies Added in Emmen. In samenwerking met Rockwell Automation is daar een geïntegreerd IT-platform ontwikkeld, dat het hele proces van productontwikkeling tot en met de fysieke productie digitaliseert.

In de video van Rockwell Automation maken de kijkers kennis met Marco Bosch, Operations Director bij Sustainder. Hij legt uit hoe decentrale overheden met slimme straatverlichting tot 90% energie kunnen besparen en hoe de unieke productiefaciliteit bij Technologies Added in Emmen de benodigde flexibiliteit en aanpassingen mogelijk maakt. Bij beelden in de productieruimte geeft managing director Joris Bisschop van Technologies Added een overzicht van de digitale backbone van Rockwell Automation die het innovatieve concept van het ‘factory-as-a-service-model’ ondersteunt.

“Dit project laat zien wat er mogelijk is als de menselijke vindingrijkheid gebruik kan maken van digitale technologie”, zegt Mark Bottomley, Rockwell Automation Regional Vice President of Strategic Accounts and Sales Specialists. “Digitale transformatie in de industrie zorgt ervoor dat we beter kunnen leven en werken in een duurzame wereld.”

Podcast en blog

Het #DigitallyEnlightened-project wordt ondersteund met een podcast, waarin zowel Marco Bosch als Joris Bisschop in gesprek gaan met Mike Loughran, CTO van Rockwell Automation UK. Hun gesprek gaat over disruptieve digitale transformatie; de invloed daarvan op business modellen en haar potentieel om een slimmer en duurzamer leven te ondersteunen. Dit aan de hand van de voorbeelden van Sustainder en Technologies Added.

”Ons factory-as-a-service model bleek van pas te komen bij de fabricage van een nieuw concept in slimme straatverlichting van Sustainder”, aldus Bisschop. “Smart shared factories, zoals die van ons, zijn binnenkort algemeen. Ze gaan bedrijven helpen bij het realiseren van geweldige ideeën.”

Er is ook een blog-post van Marco Bosch beschikbaar, waarin een meer gedetailleerd overzicht van de reeks smart functies aan de orde komt die Sustainder in zijn straatverlichting kan opnemen. Dit maakt een verbeterd beheer en meer veiligheid in de openbare ruimtes mogelijk.

Hier de link naar video

Hier de link naar podcast

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Technologies Added van start met 10 partners

30-05 Met de ingebruikname van de nieuwe productielijn heeft de Drentse gedeputeerde Henk Brink op…

Automatisering

Technologies Added populair bij startups

03-05 Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft op de Hannover Messe het…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?