Hop Machines brengt grote bedfrezer naar Denekamp

Hop Machines heeft onlangs haar grootste machine ooit vervoerd. Een grote Correa Norma 45 bedfreesmachine is van Almere naar Machinefabriek Westerhof in Denekamp gebracht. Vincent Hop heeft voor dit konvooi exceptioneel drie vrachtwagens ingezet.

De jonge bedfrezer (bouwjaar 2016) is afkomstig van Allpacks International, een producent van hydraulische systemen die afgelopen voorjaar failliet is verklaard. Machinefabriek Westerhof heeft deze machine al voor het faillissement kunnen kopen.

Drie vrachtwagens
Hop Machines, waarmee Westerhof wel vaker zaken doet, werd ingeschakeld om de machine naar Denekamp te brengen. Hop heeft de machine gedemonteerd en vervolgens van de betonvoet afgehaald, waarop hij was geplaatst. Ook de betonvoet zelf is meegegaan naar Denekamp. Voor het transport van de machine, die 12 meter lang, 4 meter breed en 3.60 meter hoog is, zijn drie vrachtwagens ingezet. De machine zelf ging op een dieplader. Een tweede wagen werd gebruikt voor het transport van de betonnen voet. En tenslotte zette Vincent Hop nog een vrachtwagen in voor het vervoer van alle toebehoren, ‘het kleine spul’.

Hop Machines

Middelgrote stukken bewerken
Machinefabriek Westerhof is zeer tevreden met de nieuwe aanwinst, die nog maar 1300 uur op de teller heeft staan. Erik Johannink, afdelingschef verspaning, vertelt: “We waren op zoek naar een grote freesbank die samen met onze Hartford (freesafmeting 4000x2000x1000 mm) het groeiende aanbod van het grotere freeswerk kan verwerken. Vorig jaar hebben we veel groot freeswerk uit moeten besteden, waardoor je meer afhankelijk wordt van derden. In principe is daar niets mis mee, maar het komt de flexibiliteit en snelheid niet altijd ten goede. Om het formaat en type hiervan te bepalen hebben we de uitbestedingen van de afgelopen jaren geanalyseerd. Hieruit kwam een x-bereik van 3500 tot 4500 met een automatische freeskop die kan verdraaien in ‘alle’ posities. Toen deze bank voorbij kwam, hebben we gelijk contact gezocht met de verkopende partij, want qua specificaties leek het een goede match. Na de machine gezien te hebben bleek dat ook zo te zijn.”

Hop Machines

Het transport naar Denekamp.

Middelgrote stukken
De Correa Norma (afmetingen bed = 4800×1000 mm) is ontworpen voor het bewerken van middelgrote stukken. De stevige structuur biedt de mogelijkheid voor zowel zware ruwe bewerkingen als voor een nauwkeurige afwerking. De machine heeft een slag van 4500 mm in de X-as, 1250 mm in de Y-as en 1500 mm in de Z-as. Hij is compleet uitgerust met Renishaw gereedschap/onderdeelmeting, Heidenhain ITNC 530 besturing, universele kop (144×144 posities), koeling 70 bar door de spindel, een draaitafel ø800 mm en een nulpunt spansysteem. “Vooral de flexibele kop is belangrijk voor ons”, zegt Johannink. “Die kan alle hoeken hebben.” Tevens is de machine uitgerust met een gereedschapswisselaar met 60 gereedschappen. De verwachting is dat de machine binnen enkele weken operationeel is.

Hop Machines

De aankomst bij Machinefabriek Westerhof.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Hoogproductieve bewerkingscel laat zien wat kan

24-08 Hoogtepunt is een hoogproductieve bewerkingscel (‘high-productivity machining cell’) met geïntegreerde procesbesturing. Doel van deze…

Verspanen

Hartford freesmachines vormen basis voor succes Herikon in technische kunststoffen

25-04 Herikon is een internationale producent van polyurethaan vormdelen voor diverse industriële markten. De polyurethanen…

Verspanen

Volumineus egelfrezen bij K&G Machining vergt hoge machinestabiliteit

01-02 K&G Machining is in 2012 vanuit een overname gestart. In de beginfase van het…

Verspanen

Promas legt focus op machines en automatisering

17-11 Wat direct de aandacht trok tijdens het open huis, waren de Acura 50 en…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

MetavakNieuws

Hop Machines breidt uit en verandert in een breder bedrijf

28-09 Hop Machines is al vele jaren exposant op METAVAK. Telkens om de actuele voorraad…

Personeel en Opleiding

Team Machinefabriek Westerhof beklimt alsnog Mont Ventoux in strijd tegen spierziekte ALS

12-07 De actie zou eigenlijk vorig jaar, op 11 juni, al plaatsvinden. Maar vanwege het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X