IMS Nederland: al meer dan 60 jaar thuis in de metaalverwerkende industrie

0
140

IMS Nederland is met een breed assortiment staal, roestvast staal en aluminium al sinds 1954 thuis in de metaalverwerkende industrie. De onderneming is CE- en  ISO 9001:2015 gecertificeerd en staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Voor de verspanende industrie heeft IMS Nederland uitgebreide mogelijkheden met diverse kwaliteiten staf en machinebuis uit voorraad, en in het bijzonder kwaliteiten als Prodec roestvast staal, aluminium 6026, blankstaal S355 IM, ETG en HSX.

Prodec
Met Prodec, het superieur verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu, kunnen afnemers in de verspanende industrie beschikken over het best verspaanbare roestvast staal op de markt. Hiermee kunnen kostenbesparingen tot ruim 50% per component  worden gerealiseerd. Uit voorraad leverbaar van rond 6 mm t/m rond 90 mm h9 in de kwaliteiten 304L/4307, 316L/4404 en 303/4305. Overige diameters, evenals zeskant, vierkant en plat, of andere kwaliteiten op aanvraag.

ETG en HSX
ETG en HSX zijn de high performance staalsoorten van Steeltec. Naast de verbeterde verspaanbaarheid onderscheiden deze staalsoorten zich van conventionele staalsoorten door hun treksterkte. De materialen bezitten gelijkmatige mechanische eigenschappen over het hele doorsnede- en het afmetingsbereik. Hierdoor is het mogelijk om met een kleinere diameter een lichtere constructie te ontwikkelen met minimaal gelijke sterkte. ETG is verkrijgbaar van rond 5 t/m 114,3 mm en zeskant 13 t/m 27 mm,  HSX van rond 17 t/m 50 mm.

Voor ETG, HSX en Prodec is IMS Nederland exclusief distributeur voor de Benelux. Tijdens de TIV informeren de productspecialisten de bezoekers graag over het leveringsprogramma of maatwerk.

IMS Nederland, stand 147

Bestel hier online uw tickets voor een bezoek aan de TIV Hardenberg