In Nederland geproduceerde Profi Press is wereldwijd gewild

0

Al ruim 15 jaar is de Profi Press een begrip in de metaalbewerkingsindustrie. Deze hydraulische persen van Nederlands fabricaat worden door RHTC, dat al vanaf 2003 actief is op de mondiale markt, over de gehele wereld geleverd.

Voor de productie van de Profi Press werkplaatspersen heeft RHTC Lacom Machinefabriek in Budel de volmacht gegeven om exclusief voor RHTC te bouwen. Het bouwen van de Profi Press gaat volledig geautomatiseerd. Alle hoogwaardige CNC-machines zijn uitgerust met robots en mede hierdoor kan een perfecte kwaliteit van het product gegarandeerd worden. Daarnaast is Lacom gespecialiseerd in hydraulische cilinders in alle maten, tonnages en lengtes.

In Nederland geproduceerde Profi Press is wereldwijd gewild
De hydraulische portaalpersen worden steeds meer verkocht.

Nooit problemen
Doordat de Profi Press met hoogwaardige CNC-machines wordt geproduceerd, zijn alle onderdelen altijd onderling uitwisselbaar. RHTC heeft hierdoor ook nooit problemen met een eventuele nalevering van onderdelen. De Profi Press zit echter zo goed in elkaar dat er maar zelden een onderdeel geleverd hoeft te worden. De productie in Nederland is erg gewild omdat er vanuit de juiste krachtberekeningen en veiligheidsrichtlijnen wordt geproduceerd. RHTC kan de kosten in Nederland tegenwoordig aardig in de hand houden omdat de huidige CNC-machines aangeven wanneer bepaalde tools vervangen dienen te worden. Op deze manier kan het precieze aantal stuks per tool berekend worden waardoor RHTC prijsvast kan zijn. De prijzen worden enkel verhoogd als de markt verhoogt in staalprijzen en uurloon. Hieruit blijkt dat de prijs-kwaliteit verhouding ook in de Nederlandse productie goed kan zijn.

Groot dealernetwerk
Het wereldwijde dealernetwerk van RHTC is groot en breidt zich alsmaar uit. De Profi Press dealers zijn geen lopers en door hoge kwaliteit van de machines verkoopt de Profi Press zichzelf. RHTC is van mening dat dit voornamelijk komt door de Nederlandse hoogwaardige productie, dit is voor de dealers een ‘unique selling point’. Naast het groeiende dealernetwerk, breidt RHTC ook het programma uit. Voor elk bedrijf dat metaal bewerkt is er wel wat wils. Zo is bijvoorbeeld de nieuwe 28 ton C-frame pers (PPC-28) erg enthousiast ontvangen en op de Euroblech 2018 heeft de nieuwe bestseller HB-28NC (een horizontale pers met NC-besturing en een persblok van 200 mm hoog) veel aandacht gekregen.

In Nederland geproduceerde Profi Press is wereldwijd gewild

Portaalpersen met grote tafel
Sinds 2017 worden er bij Lacom ook Profi Press portaalpersen geproduceerd in een 100 ton en 160 ton uitvoering. Deze portaalpersen zijn uitgevoerd met een grote tafel (1740 x 996 mm) en een manueel verschuifbaar portaal en verschuifbare cilinder waardoor men gemakkelijk in elke hoek van het materiaal kan persen. Deze hydraulische persen zijn vooral geschikt voor het persen van grote en zware materialen en het richten van platen. Deze materialen kunnen met een kraan of heftruck op de tafel gelegd worden, omdat het portaal in zijn geheel naar één kant gerold kan worden, zodat er veel vrije ruimte is. Steeds meer mensen zien het ingenieuze in van deze portaalpers en deze hydraulische pers wordt dan ook steeds meer verkocht. Ook tijdens de Euroblech had RHTC hier veel aanvragen voor.