Zuidberg introduceert duurzaam aandrijfconcept

Zuidberg heeft op de vakbeurs Agritechnica in Hannover de E-PTO gepresenteerd. Dit is een duurzame en flexibele aandrijving voor machines.

De Zuidberg E-PTO biedt de mogelijkheid om werktuigen met een vermogensbehoefte tot 60 kW aan te drijven met een toerental van 1000 min-1. Andere vermogens en een variabel toerental (540-1200 min-1) zijn ook mogelijk.

Er is een groeiende vraag naar duurzame aandrijfconcepten. Deze worden steeds vaker toegepast in voertuigen, waarbij de dieselmotor wordt vervangen door een elektromotor en de brandstoftank door een accu.

Elektrisch aangedreven PTO systeem

Om deze nieuwe concepten optimaal te laten werken, biedt Zuidberg een elektrisch aangedreven PTO systeem aan. Hierdoor blijft de gestandaardiseerde PTO interface bestaan en kunnen de huidige machines toch aangedreven worden op een duurzame manier. De Zuidberg E-PTO biedt zo een oplossing die zowel machines als de weg naar verduurzaming met elkaar verbindt.

Beter werkresultaat

De E-PTO wordt aangesloten op het elektrische systeem van het voertuig. Het biedt de mogelijkheid om de draairichting en het toerental van de PTO te variëren via een centrale, direct tegen de tandwieloverbrenging gemonteerde elektromotor. Door vermogen, koppel en toerental continu te monitoren en bij te sturen kan een beter werkresultaat van het werktuig worden verkregen en de efficiëntie nog verder worden vergroot. Optimalisatie van de tandwieloverbrenging zorgt voor een lage geluidsemissie en een hogere efficiëntie.

Vermogensbehoefte tot 60 kW

De Zuidberg E-PTO biedt de mogelijkheid om werktuigen met een vermogensbehoefte tot 60 kW aan te drijven met een toerental van 1000 min-1. Andere vermogens en een variabel toerental (540-1200 min-1) behoren ook tot de mogelijkheden. Dankzij deze oplossing hoeven er geen werktuigen aangeschaft te worden met een eigen elektrische aandrijving. De traditionele werktuigen kunnen gewoon gebruikt worden terwijl deze alsnog elektrisch aangedreven worden. Zuidberg kan ook transmissies maken die diverse nevenfuncties zoals hydrauliek, lucht en andere voorzieningen kunnen aandrijven. Ook rijaandrijvingen behoren tot de mogelijkheden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Innovatiecluster Noordoostpolder timmert aan de weg

04-08 De bedrijven die deelnemen aan het Innovatiecluster Noordoostpolder presenteren hun vacatures sinds kort gezamenlijk…

Plaatbewerking

Zuidberg vergroot snijcapaciteit

27-02 Ter vergroting van de productiecapaciteit is een nieuwe lasersnijmachine toegevoegd aan het machinepark van…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?