Inspirerende bijeenkomst Verspanersforum bij DAF Trucks

De bijeenkomst van de Stichting Verspanersforum bij DAF Trucks in Eindhoven was inspirerend voor de 55 deelnemers. Deze keer vertoefde men niet enkel in de eigen kring uit de maakindustrie en het technisch onderwijs, maar sprak men ook met FME-voorzitter Ineke Dezentjé-Hamming. Namens het ministerie van OCW vroeg Paul de Krom aandacht voor het Techniekpact.

Beiden bevestigden in hun lezingen de juistheid van het thema van de bijeenkomst: ‘De Maakindustrie en het Technisch onderwijs als kurk waarop de Nederlandse Economie drijft’. “De technologische industrie en het aandeel van de maakindustrie hierbij leveren een belangrijke bijdrage aan het economische herstel dat aan de horizon gloort, vooral door met topinnovaties te scoren op exportmarkten”, aldus Dezentjé-Hamming. “De betreffende bedrijven denken dat in 2014 zelfs een investeringsgroei van 8,5 procent mogelijk is. Veel MKB-bedrijven vormen feitelijk de motor van onze innovaties en daarmee van onze economie. Zonder innovaties geen export, zonder export geen groei.”

Het Verspanersforum stelde met trots vast dat de behandeling van het thema ook goed paste in setting van de ontvangst door DAF Trucks. Er was een rondleiding door de productiefaciliteiten met een ongekende topproductie van 200 trucks per dag en de motorenfabricage voor onder andere de nieuwe Euro 6 modellen.

Verschillende sprekers droegen verder bij aan een geslaagde middag met korte technische verhandelingen over de productie en de organisatie bij DAF. Tot slot gaf Daniël Kofman van Siemens de zaal een nieuw inzicht mee, met de visie ‘Working on the Future!’. Namens Siemens gaat dit om de beleving van techniek in de industrie, het onderwijs en juist voor jongeren als toekomstperspectief.

Ter afsluiting discussieerden alle deelnemers nog over het thema, waarna Gerrit van der Linde, de oprichter van het Verspanersforum, en dagvoorzitter Harm Kort namens de tevreden organisatie de bijeenkomst afsloten.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen