Investeerder stapt in 247TailorSteel voor versnelling internationale expansie

0

247TailorSteel, leverancier van lasergesneden plaatwerk, gebogen onderdelen en buizen-op-maat metaalbewerking, kan met de komst van investeerder Parcom Capital versneld internationaal verder expanderen. Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2019 afgerond.

Carel van Sorgen, oprichter van 247TailorSteel in Varsseveld: “Ons doel is om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen, daar zijn significante investeringen voor nodig. In Parcom Capital hebben we een partner gevonden die ons niet alleen op dat vlak zal ondersteunen, maar die daarnaast ook de taal van de ondernemer spreekt en die het netwerk heeft om specialisten bij ons aan tafel te brengen waar nodig. De ambitie is om de komende jaren verder in Europa uit te breiden, waarbij de eerste grote stappen in Duitsland al genomen én gezet zijn.”

Meer dan 30 lasersnijders
247TailorSteel heeft een exclusieve methode ontwikkeld waardoor het snel, accuraat en met minimaal snijverlies, metaalproducten kan leveren. Via het online Sophia (Sophisticated Intelligent Analyzer) portaal hebben klanten binnen 1 minuut een offerte in huis. De meer dan dertig lasersnijders, zestien kantbanken en vijf buislasers aangestuurd door 350 medewerkers verwerken 24 uur per dag, zeven dagen in de week, orders.

Van Sorgen: “De metaalsector was en is soms nog steeds vrij traditioneel. In dat gat zijn we gesprongen. Via een zelf ontwikkeld internetportaal, kunnen klanten inloggen en hun producttekeningen uploaden, hebben ze razendsnel een offerte in de bus en kunnen ze hun order plaatsen. Vervolgens leveren wij altijd binnen de afgesproken tijd. Onze software regelt dat in de bedrijfshal de machines worden aangestuurd om de order uit te voeren.”

Met computergestuurde lasersnijders kan 247TailorSteel uit platen en buizen alle gewenste vormen nauwkeurig snijden. De kantmachines, die metalen vormen buigen, worden door Sophia geprogrammeerd en ingesteld om opdrachten uit te voeren.

Omzet naar 100 miljoen euro
Het bedrijf is sinds de oprichting in 2007 gemiddeld met 35% gegroeid en verwacht in 2019 een omzet van 100 miljoen euro te realiseren. Van Sorgen: “Ik ben ongelofelijk trots op de enorme groei die we de afgelopen jaren doorgemaakt hebben vanwege onze unieke positie in de markt. En wij zien volop kansen om internationaal verder door te groeien.”

De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) en het Duitse Bundeskartellamt (BKa) moeten de transactie nog goedkeuren. Om die reden is de verwachting dat de overname in het tweede kwartaal van 2019 kan worden afgerond.

Parcom Capital
Parcom Capital, opgericht in 1982, is een mid-market private-equityfonds. Het richt zich op investeringen in hoogwaardige, toonaangevende bedrijven in de Benelux. In de afgelopen 37 jaar investeerde Parcom Capital succesvol in meer dan 80 (internationale) bedrijven. Parcom Capital haalde in 2016 een nieuw fonds op van 570 miljoen euro voor nieuwe investeringen. Recente investeringen zijn onder meer gedaan in Simpel, Jan Snel, MGG, GoodHabitz, Euroma, Viroclinics, Condoor, TAF en Nedac Sorbo Mascot.

Update:
In de volgende editie van MetaalNieuws, d.d. 19 maart 2019 een uitgebreid interview met Carel van Sorgen, waarin hij dieper ingaat op de ontwikkelingen bij zijn bedrijf.