ISD Benelux en Elfsquad bundelen krachten

ISD Benelux uit ’s-Hertogenbosch en Elfsquad uit Drachten bundelen hun krachten. Doordat HiCAD, de 3D CAD-software van ISD Benelux, wordt gekoppeld aan de product configurator van Elfsquad, wordt klanten in de maakindustrie een oplossing aangeboden die kostbare engineeringstijd bespaart.

ISD Benelux uit ’s-Hertogenbosch en Elfsquad uit Drachten bundelen hun krachten.

“Waar een klant eerst alle mogelijke opties van een project door middel van Excelsheets moest voorbereiden en doorvoeren in een CAD-model, kan dit door het gebruiken van de configurator worden geautomatiseerd”, zegt Joost Swarts, Manager Sales bij ISD Benelux. “Door de configurator van Elfsquad mee te nemen in het proces kan er een directe verbinding tussen productie en verkoop worden gemaakt. Op die manier wordt er verkocht met een door engineering gevalideerd model, dat reduceert niet alleen fouten en doorlooptijd, maar het neemt ook veel frustratie tussen verkoop en engineering weg.”

De meerwaarde voor klanten

Wanneer er veel te kiezen valt binnen een productenpakket, kan dit tijdrovend en foutgevoelig zijn voor verkopers, dealers en de klant zelf. De configurator van Elfsquad is een weerspiegeling van het verkoopgesprek, waarbij middels het doorlopen van verkoopvragen uiteindelijk de juiste samenstelling van het product gevonden wordt. Door HiCAD en Elfsquad te combineren wordt vanuit de configuratie een CAD model gegenereerd of worden CAD parameters aangestuurd. Engineers kunnen dit model vervolgens in HiCAD nabewerken waar nodig.

Een ander voordeel is de mogelijkheid om gegevens automatisch te koppelen aan het ERP-systeem. Elfsquad heeft hiervoor verschillende integraties beschikbaar waardoor artikelen en stuklijsten direct gekoppeld zijn. Ook zijn de prijzen daardoor direct inzichtelijk en wordt de doorlooptijd en het aantal offerterevisies drastisch gereduceerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Hoekman al eind op weg met offline programmeren lasrobot

09-04 Bij Hoekman Roestvaststaal in Nieuwleusen hebben ze lang geaarzeld of ze überhaupt wel verder…

Automatisering

Nieuwe en verbeterde functies in HiCAD en HELiOS

14-09 ISD Benelux geeft op TIV demonstraties van haar CAD- en PDM-oplossingen HiCAD en HELiOS.…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X