Nieuwe en verbeterde functies in HiCAD en HELiOS

54

ISD Benelux geeft op TIV demonstraties van haar CAD- en PDM-oplossingen HiCAD en HELiOS. Voor beide oplossingen zijn onlangs nieuwe Service Packs beschikbaar gekomen.

Service Pack 1 bij HiCAD 2018 biedt een breed scala van nieuwe en verbeterde functies. Bijvoorbeeld de nieuwe functies van de nieuwe Major Release voor uitgelichte lay-outs, het maken van gatenpatronen of frezen van randzones voor plaatwerk delen zijn verder uitgebreid. Verder is gefocust op de standaardisatie van dialoogvensters, verbeterde visualisatie voorzien van logboekregistratie van andere functies en verbeterde branche specifieke functionaliteiten. Verdere hoogtepunten zijn het verminderde 3D-model voor hogere prestaties in modeltekeningen, de gestandaardiseerde dialoog voor variabelen, verbeterde visualisatie opties voor verwerking van procesplannen of coatinglijnen en verbeterde industriefuncties. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe ‘Mitre’ functie voor het verstek tussen twee plaatdelen, de nieuwe ‘Cross-bracing Design Variant’. Nog meer voorbeelden zijn de mogelijkheid voor het afleiden van een of meerdere lagen beglazing van schetsen en het automatisch hergebruiken van reeds ingevoegde geschroefde flensaansluitingen in de Installatiebouw. Of met gevelelementen SZ-20 van Alucobond met speciale vormen (bijvoorbeeld parallellogrammen of trapezes).

HELiOS 2018 SP1
HELiOS 2018 Service Pack 1 maakt simpel en efficiënt Product Data Management mogelijk met nieuwe en verbeterde functies, ontworpen met de gebruiker in gedachte. Een verdere verbetering van de HELiOS Desktop functies en de Multi-CAD interface stonden daarbij centraal. De nieuwe functies en verbeteringen in de HELiOS Desktop omvatten het verwisselen van items in de productstructuur, het snel openen van documenten in resultatenlijsten, het nieuwe dialoogvenster voor het selecteren van datums en de attribuutconfiguraties voor modelitems. Op het gebied van Multi-CAD lag de focus op verdere verbetering van de interface naar Autodesk Inventor, bijvoorbeeld de ondersteuning van Inventor 2019, de mogelijkheid om documenten bij te werken op basis van HiCAD kenmerken, de herkenning van reeds overgedragen documenten en de verbeterde attribuuttoewijzing. Ook nieuw is de interface naar de design review software Navisworks.

ISD Benelux, stand 213