Kersten Europe behaalt EN 1090 certificering

Kersten Europe heeft onlangs de NEN-EN-1090 certificering behaald inclusief het bijbehorende lascertificaat voor MIG-MAG voor massieve- en gevulde draad en onderpoederdek-lassen.

Buigspecialist Kersten Europe biedt haar relaties naast het buigen van profielen en platen in staal, RVS en aluminium, diverse aanvullende bewerkingen zoals lassen en (3D)snijden. De gebogen delen worden gebruikt voor diverse toepassingen, waaronder die van dragende staalconstructies.

Vanaf juli 2014 dienen alle ondernemingen die onderdelen bewerken van een dragende staalconstructie te beschikken over een FPC (Fabrication Production Control) certificaat op basis van EN 1090. De door Kersten behaalde NEN-EN 1090 certificering is opgebouwd uit twee delen. In NEN-EN 1090-1 is de CE markering van staalconstructies geregeld. In de NEN-EN 1090-2 zijn de technische eisen omschreven die van toepassing zijn voor staalconstructies. Kersten Europe heeft de certificering NEN-EN 1090 voor EXC 3 (execution class) geregeld. De EXC 3 is van toepassing bij speciale constructies of constructies met extreme gevolgen van een constructief bezwijken.

Met deze CE-markering verklaart men te voldoen aan bepaalde constructieve eisen. In deze klasse heeft Kersten Europe ook moeten aantonen dat zij voldoende kennis heeft op het gebied van toegepaste materialen en lastechniek.

Kersten Europe streeft naar het leveren van een optimale kwaliteit , zowel in het buigproces als de aanvullende services. Het behalen van de EN 1090-1 en -2 certificering inclusief het MIG-MAG massieve- en gevulde draad en onderpoederdek-lascertificaat ligt in lijn met deze doelstelling. Om aan te tonen dat Kersten Europe de kwaliteit betreft technische documentatie inclusief de lastechnische aspecten geborgd heeft, heeft zij zich tevens voor de ISO 3834 klasse 2 laten certificeren. In dit zelfde kader is de DIN 18.800-7 klasse E certificering verlengd en uitgebreid voor onderpoederdek-lassen, MIG/MAG massieve- en gevulde draad lassen en TIG-lassen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Laspartners Multiweld neemt activiteiten Wirs over

07-01 De activiteiten van Wirs International zijn per 5 januari overgenomen door Laspartners Multiweld. Wirs…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?