KGS Tools: één adres voor alle verspanende gereedschappen

KGS in Tilburg profileert zich al jaren als ervaren slijpservice, totaalproducent en leverancier van kwaliteitsvolle verspanende gereedschappen en ‘special tools’. Om klanten nog beter van dienst te zijn, is geïnvesteerd in een nieuwe machine waardoor volhardmetalen speciale gereedschappen binnen 48 uur bij de klant kunnen worden geleverd. Nog dit jaar opent KGS zijn eigen webshop zodat de klant op elk moment zijn verspanend gereedschap kan bestellen.

KGS Tools is al bijna vijftig jaar een betrouwbare partner op het gebied van slijpservice, draadvonken, de productie van ‘special tools’ en de levering van alle denkbare standaard verspanende gereedschappen. “De botte gereedschappen halen we bij de klant op en we slijpen ze volgens de oorspronkelijke geometrie. Daarna krijgt het gereedschap weer een coating en zo wordt het weer netjes afgeleverd bij de klant”, zegt directeur Tijn Kruissen. “Verder bieden we een breed gamma gereedschappen aan en staan we zelf in voor de productie van alle mogelijke ‘special tools’. Daarbij vertrekken we zowel van een idee dat de klant oppert, als van een eenvoudige schets. Wij zorgen voor het driedimensionale ontwerp dat na goedkeuring netjes wordt geproduceerd en afgeleverd.”

Kwaliteit en flexibiliteit
“De laatste jaren hebben we hard gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en het verkorten van de doorlooptijd, die we met meer dan de helft hebben kunnen reduceren”, vervolgt Kruissen. “Een groot deel van onze ‘special tools’ kunnen wij nu dan ook binnen de 48 uur maken en bij de klant leveren. Belangrijk daarbij is dat we goed luisteren naar de wensen van de klant. Die wil uiteraard zijn productieproces versnellen en verbeteren. Met het meest gepaste gereedschap lukt dat perfect. Bij ons kan men rekenen op kwaliteit, flexibiliteit, kostenbeheersing en een uitstekende service.”

De klanten van deze special tools zijn niet alleen actief in de automobiel-, proces-, gereedschap- en lucht- en ruimtevaartindustrie, maar ook in de zware verspaning en algemene machinebouw.

Widia
Onlangs heeft KGS Tools het wereldmerk Widia aan zich kunnen binden. Als volwaardige partner van dit merk kan het volledige programma van Widia worden geleverd en biedt KGS Tools haar klanten ook ondersteuning bij het inzetten van deze gereedschappen. Het oplossen van verspaningsvraagstukken bij klanten is hierdoor een extra service geworden binnen KGS Tools waarbij Widia vaak als probleemoplosser wordt ingezet.

Promotoolsonline.com
Binnenkort opent KGS Tools zijn eigen webshop zodat klanten 24/7 hun standaardgereedschappen kunnen bestellen. Vandaag besteld betekent de volgende werkdag geleverd.

KGS Tools
Stand 116

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

15-06 SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

2e editie VerspaningNieuws in teken van gereedschappen

17-05 Dit thema wordt uitgebreid aangevuld met vaktechnische nieuwsartikelen over machine- en gereedschapleveranciers, toeleveranciers, brancheorganisaties…

Featured

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Werkplaatstechniek

Gereedschap met intelligentie aan boord

05-05 Voor productie in een smart factory is het uitwisselen van assemblage-gegevens essentieel. De hiervoor…

Bedrijf en Economie

Beursorganisaties zetten vol in op najaar

03-05 “Na 1,5 jaar is de markt echt weer toe aan ‘face to face’ contact…

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X