KGS Tools: één adres voor alle verspanende gereedschappen

815

KGS in Tilburg profileert zich al jaren als ervaren slijpservice, totaalproducent en leverancier van kwaliteitsvolle verspanende gereedschappen en ‘special tools’. Om klanten nog beter van dienst te zijn, is geïnvesteerd in een nieuwe machine waardoor volhardmetalen speciale gereedschappen binnen 48 uur bij de klant kunnen worden geleverd. Nog dit jaar opent KGS zijn eigen webshop zodat de klant op elk moment zijn verspanend gereedschap kan bestellen.

KGS Tools is al bijna vijftig jaar een betrouwbare partner op het gebied van slijpservice, draadvonken, de productie van ‘special tools’ en de levering van alle denkbare standaard verspanende gereedschappen. “De botte gereedschappen halen we bij de klant op en we slijpen ze volgens de oorspronkelijke geometrie. Daarna krijgt het gereedschap weer een coating en zo wordt het weer netjes afgeleverd bij de klant”, zegt directeur Tijn Kruissen. “Verder bieden we een breed gamma gereedschappen aan en staan we zelf in voor de productie van alle mogelijke ‘special tools’. Daarbij vertrekken we zowel van een idee dat de klant oppert, als van een eenvoudige schets. Wij zorgen voor het driedimensionale ontwerp dat na goedkeuring netjes wordt geproduceerd en afgeleverd.”

Kwaliteit en flexibiliteit
“De laatste jaren hebben we hard gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en het verkorten van de doorlooptijd, die we met meer dan de helft hebben kunnen reduceren”, vervolgt Kruissen. “Een groot deel van onze ‘special tools’ kunnen wij nu dan ook binnen de 48 uur maken en bij de klant leveren. Belangrijk daarbij is dat we goed luisteren naar de wensen van de klant. Die wil uiteraard zijn productieproces versnellen en verbeteren. Met het meest gepaste gereedschap lukt dat perfect. Bij ons kan men rekenen op kwaliteit, flexibiliteit, kostenbeheersing en een uitstekende service.”

De klanten van deze special tools zijn niet alleen actief in de automobiel-, proces-, gereedschap- en lucht- en ruimtevaartindustrie, maar ook in de zware verspaning en algemene machinebouw.

Widia
Onlangs heeft KGS Tools het wereldmerk Widia aan zich kunnen binden. Als volwaardige partner van dit merk kan het volledige programma van Widia worden geleverd en biedt KGS Tools haar klanten ook ondersteuning bij het inzetten van deze gereedschappen. Het oplossen van verspaningsvraagstukken bij klanten is hierdoor een extra service geworden binnen KGS Tools waarbij Widia vaak als probleemoplosser wordt ingezet.

Promotoolsonline.com
Binnenkort opent KGS Tools zijn eigen webshop zodat klanten 24/7 hun standaardgereedschappen kunnen bestellen. Vandaag besteld betekent de volgende werkdag geleverd.

KGS Tools
Stand 116

Facebook Comments