King Metaal Machinefabriek breidt uit met 260 ton Ermak kantpers

King Metaal Machinefabriek in Franeker investeerde de afgelopen jaren al in een nieuwe freesbank, een bewerkingscentrum en een lasrobot. Kort geleden installeerde Landré ook nog een nieuwe Ermak kantpers bij de Friese onderneming.

Directeur eigenaar Tjerk Kingma: “Met onze huidige kantbanken liepen we met maximaal 150 ton buigcapaciteit tegen beperkingen op. Met deze 4-assige Ermak SuperBend kantbank beschikken we nu over 260 ton buigcapaciteit en kunnen we werkstukken tot 4100 mm buigen. Daarmee kunnen we niet alleen grotere, maar vooral ook dikkere plaat, met name staal en RVS verwerken.”

King Metaal werkt onder meer voor de offshore, transportsector, food industry en scheepsbouw. Het bedrijf werkt projectmatig en wil daarin niet afhankelijk zijn van derden. King Metaal beschikt daarom over een groot machinepark met ruime capaciteit en vakmensen die meerdere disciplines beheersen. Met deze brede dienstverlening onder één dak lukt het King Metaal zowel de levertijden als de prijzen strak te houden. Kingma: “Wanneer je voor een project componenten buiten de deur moet laten maken, duurt dat al gauw 3 tot 4 weken. Bovendien voer je daarmee de kostprijs op en door optelling van marges prijs je jezelf uit de markt. Omdat we alle bewerkingen in eigen huis uitvoeren, kunnen we de levertijden beter in de hand houden en ook garanderen.”

Kingma en controller Bergsma hadden de Ermak kantbanken al op de Euroblech opgemerkt. Kingma: “De degelijke kwaliteit en de nette afwerking vielen ons direct op en ook de prijs paste ons. Als machinebouwers kunnen we zelf prima inschatten of een machine degelijk gebouwd is. Ermak bouwt al meer dan dertig jaar machines met hoogwaardige Europese componenten. Een fabrikant die veel verstand van machinebouw heeft. Voor ons straalt dat duidelijk vertrouwen uit.”

Ook de service was voor King Metaal een belangrijk criterium bij de investering. “We wilden ook dat de machine door een goede service-organisatie ondersteund kon worden. Landré kennen we als een degelijke firma met een lange staat van dienst, waarvan we ook op langere termijn een goede ondersteuning kunnen verwachten.”

De Ermak Speedbend 4100/260 heeft gesynchroniseerde cilinders en servo aansturing op de X en R as en is uitgerust met een Delem CNC-besturing, compleet met grafisch touchscreen die de buigvolgorde aangeeft, ruime geheugencapaciteit, et cetera. Tjerk Kingma: “De nieuwste techniek werkt toch weer een stuk efficiënter dan wat we gewend zijn. Twee operators kunnen er inmiddels mee lezen en schrijven en dat gaan we geleidelijk uitbouwen, zodat meerdere medewerkers straks ook aan deze machine mogen werken.”

King Metaal Machinefabriek zet jaarlijks met 40 medewerkers circa 5 miljoen euro om.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Nieuwe kantpers Trumpf voor XXL-onderdelen

08-03 Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers…

Plaatbewerking

INNO-Metaal maakt buigcapaciteit toekomstbestending

18-12 INNO-Metaal maakt plaatwerk-, las- en laserlasproducten voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en elektrotechnische…

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Plaatbewerking

Den Oudsten breidt zetcapaciteit flink uit

23-02 Bedrijfsleider Pieter den Oudsten noemt dit ‘het wat dunnere plaatwerk’. M. den Oudsten Buigwerken…

Plaatbewerking

Flexibele buigoplossingen

16-12 Amada toonde op de Blechexpo diverse buigtechnieken, allemaal met de zelfde leidende gedachte: flexibiliteit.…

Plaatbewerking

Zuinig met energie

13-12 SafanDarley demonstreerde op de Blechexpo een nieuw model hybride kantpers, de H-Brake Hybrid+ 230T…

Plaatbewerking

Van Rijsoort brengt inductie buigen terug in Nederland

18-11 Van Rijsoort Induction start vanaf december met inductie buigen op haar locatie in Klaaswaal.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen